Nechci, aby byl můj konec ve špičce policie spojován s Janouškem, říká Husák

27.03.2012 22:50

Náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák se brání nařčení, že odchází kvůli chybnému postupu policie při vyšetřování dopravní nehody způsobené opilým pražským lobbistou Romanem Janouškem. Svou funkci opouští prý kvůli reorganizaci.

Nechci, aby byl můj konec ve špičce policie spojován s Janouškem, říká Husák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Husákův odchod oznámil policejní prezident Petr Lessy těsně poté, co se náměstkovo jméno začalo dávat do spojitosti s nesrovnalostmi v postupu vyšetřování Janouškovy nehody.  Vladislav Husák se však proti této interpretaci ohradil.

„Jednoznačně odmítám, aby konec mého působení ve vrcholovém vedení policie byl jakkoliv spojován s osobou pana Janouška, případně s jeho dopravní nehodou,“ uvedl pro server iDnes.cz Husák. O spojitosti s Janouškovým případem se nezmínil ani Lessy při oznamování Husákova odchodu, už vloni byl však nařčen ze schůzek s pražskými politiky a údajně i s Janouškem.

Husák: Spojování mé rezignace s nehodou? Nešťastné

„Spekulativní spojování oznámení mé rezignace s dopravní nehodou podnikatele Janouška považuji za mimořádně nešťastné, protože již v prosinci roku 2011 jsem nabídl policejnímu prezidentovi, že v případě potřeby související se změnami na prezidiu odejdu po vzájemné dohodě z funkce náměstka policejního prezidenta,“ přesvědčuje Husák.

Vladislav Husák dříve vykonával funkci policejního prezidenta, v roce 2007 však rezignoval, protože neustál tlak kvůli několika kauzám. Objevily se také spekulace, že Husák vynášel citlivé informace o některých případech. Odešel poté, co se hovořilo o jeho nečinnosti v případě vraždy podnikatele Františka Mrázka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…