Nejdražší kampaň mělo zřejmě hnutí ANO. Překročilo 100 milionů

17.11.2013 19:45

Hnutí ANO už stála kampaň před volbami do Sněmovny více než 100 milionů korun. Jeho šéf Andrej Babiš v Otázkách Václava Moravce České televize slíbil, že uskupení konečné příjmy a náklady zveřejní. Hnutí původně předpokládalo náklady asi 40 milionů korun.

Nejdražší kampaň mělo zřejmě hnutí ANO. Překročilo 100 milionů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš při besedě s občany v ostravském Domu kultury

"Počítáme kampaň, už se blížíme přes 100 milionů, tak jsem z toho trochu překvapený. Hlavně když to srovnám s kampaní zemanovců a ostatními," uvedl Andrej Babiš. Hnutí má podle něho pět stovek sponzorů i půjčku. Až přijdou všechny faktury, hnutí podle Babiše financování zveřejní.

"Měli bychom se svléct donaha a my to uděláme," podotkl Babiš. Vyzval k tomu i další politická uskupení.

Například ČSSD odhadovala náklady na kampaň na 90 milionů korun, KSČM chtěla vydat až 30 milionů a TOP 09 hovořila o 50 milionech. Stejnou sumu odhadovala ODS, u KDU-ČSL to bylo 30 milionů a u hnutí Úsvit 15 milionů korun. U Strany práv občanů - zemanovců, která ve volbách neuspěla, se objevovaly odhady 20 milionů korun, což ale podle Transparency International neodpovídalo masivnosti kampaně. 

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…