Nejdřív Bakala, pak Babiš, tolik kabátů... Telička to schytal, pořádně

24.05.2019 17:24

Marketér Martin Jaroš se vyjádřil k volbám do Evropského parlamentu. Koho by bylo dobré volit? Jaroš nabídl úvahu, v níž hraje svou roli řada stran, včetně Svobodných.

Nejdřív Bakala, pak Babiš, tolik kabátů... Telička to schytal, pořádně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Otevírají se volební místnosti a Češi, Moravané a Slezané mají možnost rozhodnout o tom, kdo obsadí křesla jednadvaceti českých europoslanců. Marketingový expert Martin Jaroš na sociální síti Facebook prozradil, komu by asi tak mohl dát hlas. Šel na to přitom šalamounsky.

Anketa

Prezident Zeman šikanuje část Česka, tvrdí Dominik Hašek. Má gólman pravdu?

7%
93%
hlasovalo: 26160 lidí

Předvolební kampaň podle jeho názoru nestála za nic. Jen šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš zaplatil opravdu profesionální marketéry a navíc nejvíc křičel, takže má šanci uspět. Ačkoli sebral témata jiný stranám, dokázal je prezentovat lépe než původní majitelé, a to je to, co se v politice počítá.

Jaroš by byl spokojen, kdyby se do Evropského parlamentu dostala směsice politiků z různých stran.

Kandidátku hnutí Hlas by prý do volební urny nehodil. Lídr hnutí Hlas Pavel Telička v roce 1988 vstoupil do komunistické strany, po sametové revoluci pracoval např. pro Zdeňka Bakalu a když se k moci dral Andrej Babiš, připojil se k němu. Jaroš ho vidí jako člověka, který se rád spojuje s těmi momentálně mocnými a nedělá mu problém měnit strany.

Jisté sympatie Jaroš pocítil ke Svobodným, ale jen do jisté míry. Šíří prý totiž jednu „píč*vinu“. „Banda dost chytrých lidí s velmi jasnou a konzistentní ideologií. Ale i z vlastního korporátního života vám můžu říct, že když vezmete 20 inteligentních chlapů a zavřete je do jedné zasedačky, tak to není žádná garance, že z toho nevyjde totální p*čovina. A p*čovinou Svobodných je czexit. Neznám efektivnější způsob, jak zdevastovat ekonomiku, politiku i prestiž Česka jako czexitem. Vemte si všechnu trapnost posledních dvou let v Británii, vynásobte to tak třiceti a dostanete czexit. Mimo EU se nestaneme žádným Švýcarskem, mimo EU nás sežere zahraničněpoliticky Rusko a vnitřněpoliticky naši vlastní oligarchové typu Babiše. To je prostě realita a kdo si ji odmítá připustit, tak si lže do kapsy. Jo a slogan ‚Odejdeme bez placení‘ je dost chytrej, ale jinak reprezentuje všechno, z čeho se mi dělá šoufl. Sorry, chlapi!“ napsal Jaroš.

Pokud jde o ČSSD, sám by tuto stranu nevolil, protože směřuje spíše vpravo, ale zatímco v domácí politice má ČSSD Jaroslava Foldynu, na evropské úrovni prý vysílá do politického boje solidní a inteligentní lidi. Je tedy jasné, že Foldynu Jaroš v lásce nemá, ale levicovým voličům by doporučil hlasovat pro ČSSD.

Pro mnohé možná překvapivě ocenil také práci europoslanců za hnutí ANO.

„Budete se divit – práce v Evropě je možná to nejlepší, co hnutí ANO dělá (ještě s marketingem tedy). Však se taky mistr Babiš od svých europoslanců často okázale distancuje, což je samozřejmě součást jeho habaďůry. V Evropě seká dobrotu, doma hraje tvrdého muže. Dita Charanzová odvedla kus výborné práce. Program je chytlavý, požadují zásadní reformu institucí, což chválím (ANO chce posílit národní státy). Vše v programu se dobře čte a zdánlivě sedí, až na jednu věc – ANO samozřejmě neomezí dotace pro velké megazemědělce. A z toho plyne devastace venkova a tisíc dalších věcí. A hlavně, pořád je to Babišovo hnutí – radši bych si urazil ruku, než abych volil prolhaného estébáka, který potichu přebírá náš stát a prožírá naši budoucnost,“ napsal Jaroš.

Líbí se mu i body z programu ODS, ale od volby této strany ho prý odrazuje lidský faktor. Vždy, když slyší mluvit předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS), od volby občanských demokratů ho to prý odradí.

Proti lidovcům prý nic nemá, jen ho odrazuje europoslanec Tomáš Zdechovský.

Kritický byl i k TOP 09 a ke STAN. „TOP 09 a STAN a jak se to všechno jmenuje. Tyhle strany mě v domácí politice strašně žerou. Člověk by si tak přál, aby jim to šlo, dobrých lidí mají fůru, ale ony jsou obě jak dvě zdechliny. Dvě malý zdechliny bez energie. Topka pro mě kdysi padla kvůli sociopatovi Drábkovi a jeho asociálním atakům na handicapované a nemocné. Teď naopak jedou ‚s podporou Zelených‘, kteří jsou strašně do ruda – pro mě je to hodně ode zdi ke zdi. (Edit: v komentářích mě lidi opravují, že Zelení už nejsou do ruda!),“ napsal Jaroš.

Na druhé straně u TOP 09 oceňuje proevropské směřování, byť je to prý víc proevropské, než by bylo Jarošovi po chuti.

S odstupem se dívá na Piráty. Čas od času si prý říká, že by jim dal hlas. ale pak od nich slyší něco, co ho odradí. Sečteno a podtrženo, pokud by bylo na něm, zvolil by jakýsi český poslanecký mix.

„Kdyby to šlo, volil bych kandidátku, kde by byl Luděk Niedermayer, Hayato Okamura, Jiří Pospíšil, Petr Fischer, Tomáš Pajonk (jo, pro oživení!), Markéta Gregorová, Evžen Tošenovský, Ivana Mádrová, ta královna trollů Sejroška (jo jo!) a pár dalších. Jak už myslím napsal Petr Kamberský, ze všech těch lidí na plachtách by se dala sestavit jedna slušná kandidátka, bohužel jsou ale rozfrcaní po desítce stran,“ posteskl si na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…