Nejen tažení ženy provazem za autem. Z Německa dnes přišla řada dalších vážných zpráv, pokud jde o migranty

22.11.2016 9:36

Z Německa přicházejí tento týden další neuvěřitelné zprávy, které leccos vypovídají o integraci muslimů. Podle jednoho z průzkumů se rodilí Němci cítí vzhledem k rozpínavosti muslimů jako cizinci ve své vlastní zemi.

Nejen tažení ženy provazem za autem. Z Německa dnes přišla řada dalších vážných zpráv, pokud jde o migranty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Jak zjistila ve svém průzkumu Nadace Friedricha Elberta, 34,7 % Němců souhlasí s názorem, že vzhledem ke stále se zvyšujícímu počtu muslimů v Německu se cítí být cizinci ve své zemi. Stejné procento respondentů se domnívá, že je v Německu cizinců až příliš. Patnáct procent Němců dále po vládě požadovalo, aby přestala udělovat státní občanství muslimům. Podle jiného průzkumu, který uvádí britský deník Express, si přeje přes 50 % Němců, aby vláda stanovila limit pro přijímání uprchlíků.

Pocity mnoha německých obyvatel jsou patrně ovlivňovány i kontroverzními rozhodnutími soudů, jaké bylo naposledy učiněno například ve Wuppertalu. Sedm muslimských mužů zde čelilo obvinění z porušování zákonů, které se vztahují k nošení uniforem. Před dvěma lety si skupina muslimů vedená známým extremistou Svenem Lauem na sebe oblékla oranžové vesty s nápisem „šaría policie“ a nutila místní občany, aby nepili alkohol, neposlouchali hudbu a neholdovali hazardu.

Soud k překvapení nejenom obyvatel Wuppertalu vůbec neřešil, že se muži snažili šířit na německé půdě muslimské právo. Nakonec byli obvinění zproštěni i právě z toho, že na veřejnosti nosili protizákonně oblečení, které připomínalo uniformu. Rozsudek soudu ještě není pravomocný a lze se proti němu odvolat. Pro vůdce skupiny Svena Laua však „popotahování“ se soudy ještě neskončilo. Mimo jiné také čelí obvinění z podpory Islámského státu v Sýrii.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby učitelé vaše děti ve škole přesvědčovali, že je třeba přijímat uprchlíky?

98%
2%
hlasovalo: 20919 lidí

Po mnoha zdokumentovaných případech sexuálního obtěžování a znásilnění je německá veřejnost aktuálně pobouřena děsuplným případem, který se udál v dolnosaském městě Hameln. Tuto neděli uvázal kurdský uprchlík své manželce na krk provaz, jehož druhý konec upevnil na svůj vůz a táhl ji v nejvyšší rychlosti ulicemi města. Provaz se naštěstí po několika stech metrech uvolnil, ale přesto leží žena s vážnými zraněními v nemocnici a bojuje o svůj život.

Značný problém představují v Německu zejména salafisté, kteří patří k radikální odnoži islámu. Přestože jich žije v Německu „jen“ asi osm tisíc, bezpečnostní služby země jim věnují značnou pozornost. Před několika dny probíhala na více než dvou stech místech po celé zemi operace zaměřená právě na salafisty. Vyšetřovatelé zasahovali v mešitách i kancelářích salafistů v deseti spolkových zemích s cílem zamezit přípravám k teroristickému útoku.

Proti znepokojivým projevům muslimské menšiny se staví zejména Alternativa pro Německo (AfD), která uspěla v lokálních volbách prakticky ve všech spolkových zemích a dle předpokladů by se příští rok měla dostat i do Bundestagu. Aktuálně však požadují zpřísnění zákonů proti uprchlíkům nerespektujícím německé zákony a zvyklosti politici se Svobodné demokratické strany (FDP), která byla mezi lety 1949 až 2009 součástí parlamentních stran, ale před třemi lety z národního parlamentu těsně vypadla.

„Občané musí cítit, že naše zákony nejenom platí po celé zemi, ale jsou také všude vymahatelné. Policie pravidelně zasahuje v blízkosti uprchlických center a řeší stovky případů trestné činnosti, které spáchali zejména muslimští uprchlíci. Měly by proto vzniknout speciální jednotky, které by se těmito případy zabývaly, aby měla policie čas i na svoji běžnou agendu,“ prohlásil šéf berlínské FDP Sebastian Czaha.

Podle Czahy je nutné, aby byla v oblasti boje proti terorismu rozšířena represe proti těm, kteří odmítají dodržovat německé zákony a normy. „Stávající pravomoci jsou nedostatečné a nejsou uplatňovány jednotně po celé zemi. Konkrétně je nutné zamezit opětovnému vstupu extremistických uskupení do Německa a zakázat salafistické organizace,“ konstatoval Czaha na společné konferenci představitelů strany ze všech spolkových zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…