Nejlepší premiér z lídrů stran? John, uvedl průzkum

04.05.2010 9:37

Jako příštího premiéra by nejraději viděla předsedu Věcí veřejných Radka Johna více než pětina občanů ve věku 18 a více let. Uvádí to dubnový výzkum společnosti MÉDEA RESEARCH.

Nejlepší premiér z lídrů stran? John, uvedl průzkum

Kdyby se lidé mohli vybírat z předsedů stran, koho by neraději viděli ve Strakově akademii, vyhrál by Radek John z Věcí veřejných. Podpořilo by jej 22 procent dotázaných.

Jako premiér by se ale lidem líbil i Karel Schwarzenberg  z TOP 09. Toho by chtělo plných 16 procent lidí. Třetí příčku pak obsadil Jiří Paroubek. Předsedu ČSSD by uvítalo jako předsedu vlády 13 procent.

Petra Nečase z ODS pak preferuje stejný počet osob jako u Paroubka a to 13 procent lidí. Mezi ostatní jmenované osoby patřili například současný premiér Jan Fischer či Miloš Zeman (SPO - Zemanovci).

„Příznivci jmenovaných politiků se překrývají se sympatizanty stran, Radka Johna preferují v nadprůměrné míře zejména ženy a středoví voliči," uvedla k bleskovému průzkumu MÉDEA RESEARCH.

Výzkum byl realizován na reprezentativním vzorku populace ČR starší 18 let. Celkem bylo dotázáno 1 084 respondentů. Výzkum proběhl metodou CATI, což je telefonické dotazování se záznamem odpovědí do počítače,  ve vlastním call centru společnosti MÉDEA RESEARCH v období od 13. 4. 2010 do 28. 4. 2010.

Více: John premiérem? Proč ne, míní skoro polovina Čechů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…