Nejsem padouch, se Sobotkou jsme si vše vyjasnili, ujišťuje Urban

28.07.2014 18:41

Opakované hlasování o návrhu zákona na snížení spotřební daně na pohonné hmoty bude možná přezkoumávat Ústavní soud. Pozměňovací návrh, který vše zčásti zapříčinil, předložil poslanec ČSSD Milan Urban, který si za ním ale stále stojí.

Nejsem padouch, se Sobotkou jsme si vše vyjasnili, ujišťuje Urban
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

Pozměňovací návrh přitom kritizuje předseda ANO Andrej Babiš a nesouhlasí s ním ani předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Milan Urban však při hlasování strhnul dalších 16 poslanců ke hlasování proti zbytku koalice. „Předložil jsem pozměňovací návrh, úplně stejný jako v minulém volebním období. A kolegové pro něj hlasovali,“ komentoval to Urban ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Já si nemyslím, že jsem padouch,“ hodnotí zpětně svůj krok, nešlo prý o žádnou rebelii. „Pro ten zákon například nehlasoval Jeroným Tejc, a hlasoval pro něj naopak Richard Dolejš,“ popisuje, proč se k němu další poslanci přidali zřejmě spíše omylem než v návalu nesouhlasu s předsedou Sobotkou.

S ním si prý Urban už vše vyjasnil prostřednictvím SMS zpráv. „Myslím si, že naše vztahy nejsou nějak v nepořádku,“ říká. Sobotka prý respektoval, že byl podán návrh zákona. „Říkal, že by nebylo dobré, aby pro zákon hlasoval celý klub. A to kvůli napětí ve vládě. 16 lidí asi bylo víc, než si mohla sociální demokracie dovolit,“ míní poslanec.

Svůj návrh podal proto, že chtěl prosadit nejen zelenou naftu, ale také snížení ceny pohonných hmot pro všechny – například i hasiče nebo policisty. „Máme dražší naftu než v Rakousku a dražší benzin než v Polsku,“ uvedl. „A to nemluvím o příjmech občanů a životní úrovni,“ dodal Urban.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…