Nejsme náhodou zpátky v totalitě? Martin Koller se nenechal drtit Danielou Drtinovou

22.12.2015 9:40

Lidé vědí, čeho se bojí. Islámský terorismus je objektivní realita, říká bezpečnostní analytik Martin Koller. Většina politiků vládnoucích stran však prý své voliče neposlouchá a mnohdy jde proti hlasu lidu. „Nejsme náhodou zpátky u totality, kterou jsme tu měli před pětadvaceti lety?“ táže se.

Nejsme náhodou zpátky v totalitě? Martin Koller se nenechal drtit Danielou Drtinovou
Foto: Dotazník pro Martina Kollera
Popisek: Martin Koller

Anketa

Který z českých politiků vás v roce 2015 potěšil?

69%
1%
1%
1%
11%
0%
2%
hlasovalo: 14417 lidí

Na úvod rozhovoru pro DVTV Koller pohovořil o Československých vojácích v záloze, od kterých nedávno odešel jejich velitel Marek Obrtel. On sice tvrdí, že rezignoval na post velitele, protože iniciativa nebyla příliš akceschopná, Koller však míní, že Obrtel prostě utekl. „Velitel nemá od svých vojáků utíkat, když jsou problémy. To se tedy buď neměl stát vůbec velitelem, nebo s nimi vydržet. Tak to obvykle u armád bývá,“ upozorňuje bezpečnostní analytik.

V současné době dle jeho zjištění řídí iniciativu velitelská rada, kterou vytvořily dvě skupiny velitelů. Koller o post velitele dle vlastních slov neusiluje, působí pouze jako poradce. Vedení iniciativy navrhl registraci, aby působila v souladu se zákonem, doporučil odchod osob, které mají co do činění s extremismem, antisemitismem a podobnými –ismy, což se prý podařilo. Pokud by se navíc podařilo oslovit legislativu, Českoslovenští vojáci v záloze by se dle Kollera v budoucnu mohli podílet na ochraně státu ve spolupráci s Ministerstvem vnitra.

„Tito lidé chtějí v případě potřeby pomáhat obraně státu před vnějšími útoky, kriminální činností, teroristickými útoky či pomáhat při branné přípravě národa,“ definoval Koller cíle iniciativy. Moderátorka pořadu Daniela Drtinová na jeho slova navázala otázkou, před čím by Českoslovenští vojáci v záloze měli spoluobčany chránit. Poukázala na to, že Česká republika je považována za jednu z nejbezpečnějších zemí na světě, a na to, že u nás takřka žádní uprchlíci nejsou.

Bezpečnostní analytik upozornil, že se tento stav může v brzké době změnit, neboť Evropská unie dle jeho názoru předvedla v otázce imigrantů nepřipravenost. „EU nemá legislativu, nemá vojáky, teď vymýšlí jakousi pohraniční stráž. Mezitím tady bude další milion imigrantů. Je třeba říci, že systém selhává a je třeba ho podpořit občanskou iniciativou,“ míní Koller.

Lidé prý vědí, čeho se bojí. Islámský terorismus je dle Kollera objektivní realita. Osmdesát procent Čechů se staví proti islamizaci Evropy i naší země, většina politiků vládnoucích stran však údajně své voliče neposlouchá, názorem většiny obyvatel se neřídí a mnohdy jde proti němu. „Nejsme náhodou zpátky u totality, kterou jsme tu měli před pětadvaceti lety?“ táže se Koller.

Celý rozhovor ZDE 

reklama

autor: luš

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…