Někdejší Klausova škola dostala od Prahy 100 tisíc korun. Jako pochvalu

21.04.2015 16:18

Rada hlavního města Prahy na úterním zasedání schválila rozdělení neinvestičního příspěvku ze státního rozpočtu pro školy, které uspěly v loňském roce v soutěžích. Prostředky určené na odměny pedagogům, kteří se zasloužili o úspěch žáků a studentů, dosáhly v případě škol zřizovaných hlavním městem téměř 1,7 milionu korun.

Někdejší Klausova škola dostala od Prahy 100 tisíc korun. Jako pochvalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prvňáčci ze základní školy Na smetance.

Hlavnímu městu bylo zasláno z rozvojového programu ministerstva školství určeného na hodnocení žáků a studentů podle výsledků v soutěžích celkem více než 1,8 milionu korun. „Školám zřizovaným hlavním městem z této částky náleží největší část, a to 1,65 milionu korun. Zbytek je vyplácen soukromým školám,“ uvedla radní Irena Ropková.

Nejúspěšnější školou bylo z pohledu ministerstva školství prestižní Gymnázium Jana Keplera, kterému náleží dle rozhodnutí celkem 203 tisíc korun na odměny pedagogům. Ze soukromých škol bylo nejúspěšnější gymnázium PORG v pražské Libni, které obdrží bezmála sto tisíc korun. Právě zde dlouhé roky coby ředitel působil i syn exprezidenta Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …