Několik Čechů vyhlásilo nové republiky a spojili je ve Slovanskou federaci

19.07.2015 20:26

Skupina českých občanů se rozhodla koncem června u příležitosti Mezinárodního dne slovanské jednoty a přátelství vyhlásit nové republiky Svarogograd, Dunajsk a Novoslavjansk, které byly následně spojeny v jednotnou Slovanskou federaci.

Několik Čechů vyhlásilo nové republiky a spojili je ve Slovanskou federaci
Foto: Alerion
Popisek: Česká vlajka.

Podle aktivistů se tak děje v souladu s Montevidejskou konvencí a dalšími principy mezinárodního práva a jsou reakcí a symbolickým uctěním toho, že před dvaceti lety v těchto místech bojovali lidé, kteří mluvili stejným nebo velmi podobným jazykem.

„Jsme přesvědčeni, že za rozpoutáním této bratrovražedné války stojí stejné síly, které stojí za současnou válkou na Ukrajině, nesmyslnou rusofobní propagandou v Česku nebo v Polsku, pokusy o státní převrat v Makedonii, uloupením části srbského území do rukou albánské drogové mafie a dalším protislovanským jednáním,“ stojí v oficiálním prohlášení států, které byly založeny 25. června 2015 u příležitosti Mezinárodního dne slovanské jednoty a přátelství.

Budoucnost? Federace sahající od Lužic až po Vladivostok

Státy se nacházejí na doposud nikým nenárokovaném území na břehu řeky Dunaje, mezi Chorvatskem a Srbskem. Celková rozloha nově vyhlášených států je 0,5 kilometru čtverečního, což zhruba odpovídá rozloze Vatikánu.

Cílem zakladatelů je údajně vytvořit společnost založenou na principu jednoty a přátelství mezi všemi slovanskými národy, neboť jsou velmi znepokojeni neustálými spory, které mezi Slovany probíhají. Plánem je na uvedeném území vybudovat kulturní a zábavní centrum.

  • Více o nové Slovanské federaci se dozvíte ZDE

Do budoucna by přitom tato skupina chtěla vytvořit Slovanskou federaci sahající od Lužic přes bývalou Jugoslávii až po Vladivostok. „Chceme vybudovat svobodnou společnost s minimem předpisů, státních zásahů, daní a regulací, ale zároveň založenou na úctě ke tradičním hodnotám, kultuře a národní hrdosti,“ stojí ve zbožném přání zakladatelů nového státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …