Někteří policisté a státní zástupci nehodlají dodržovat zákon, udeřil Langer

24.06.2016 7:30

Exministr vnitra za ODS Ivan Langer se znovu rázně vyjádřil k dění v policii. Nikoli poprvé prohlásil, že sledujeme takřka v přímém přenosu další kolo pokusu o státní převrat. Někteří státní zástupci a policisté si podle někdejšího politika myslí, že nemusí respektovat zákon. Reorganizace policie jim však jejich plány narušila, proto proti ní tak hlasitě bojují.

Někteří policisté a státní zástupci nehodlají dodržovat zákon, udeřil Langer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Ačkoli Ivan Langer ani trochu nechválí policejního prezidenta Tuhého za to, jak prezentoval reorganizaci policie, trvá na tom, že na ni má právo. „Za způsob, jakým reorganizaci připravili, bych na ně jako poslanec vládní či opoziční strany pohlédl tak, že by jim děsem popadaly všechny jejich generálské hvězdičky. Takhle se to prostě nedělá. Platí ale, že policejní prezident má k tomuto rozhodnutí právo a zmocnění a ministr vnitra nese za jeho kroky plnou politickou odpovědnost,“ podotkl Langer v rozhovoru pro bulvární deník Blesk.   

To, co dnes vidíme, je podle exministra vnitra toliko pokračováním pokusu o státní převrat, jehož první část jsme viděli v červnu 2013, když plukovník Šlachta se svými muži zasahoval na Úřadu vlády. Někteří policisté a státní zástupci si řekli, že nemusí dodržovat zákon. Dlouho jim to procházelo, ale policejní reorganizace jim narušila plány.

„V uplynulých letech si tu skupina prokurátorů společně se skupinou policistů řekla, že nebudou respektovat platné zákony,“ doplňuje ostře Langer. Napříště však bude muset vše probíhat přes ředitele Národní centrály boje proti organizovanému zločinu, který případ přidělí příslušné sekci vyšetřovatelů.

Ale to není vše. Robert Šlachta podle Langera porušil zákon. „Každý policista je vázán služební přísahou a jednání, které zvolili plukovníci Šlachta a Komárek, kdy se veřejně vyjadřují ke svým nadřízeným nebo veřejně obviňují policejního prezidenta z páchání trestné činnosti, za kterou mimo jiné oni sami zavírají a trestně stíhají jiné, je hrubým porušením služební přísahy, ale je to také porušení zákona o policii,“ udeřil Langer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…