Nemám na jídlo, žebral muž na úřadě o podporu. Shrábl třicet tisíc a pak šel nahlásit krádež Audiny a zlaté cihly

17.03.2017 15:21

Kriminalisté na Přerovsku řeší kuriózní případ. Před časem se muž z Lipníku nad Bečvou obrátil na Úřad práce ČR s tím, že je v tíživé životní situaci, neboť nevlastní prakticky žádný majetek a nemá z čeho žít. Požádal o sociální dávky a také je dostal. Jenže teď najednou policii oznámil, že mu ukradli zlatou cihlu a osobní automobil značky Audi.

Nemám na jídlo, žebral muž na úřadě o podporu. Shrábl třicet tisíc a pak šel nahlásit krádež Audiny a zlaté cihly
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

„O více než 30 000 korun připravil podle kriminalistů úřady dvaačtyřicetiletý muž z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Úřadům tvrdil, že je nemajetný a peníze dostal na živobytí. O několik měsíců později však policii nahlásil, že mu někdo ukradl zlatou cihlu, drahé hodinky a osobní vůz Audi. Za podvod mu hrozí dva roky vězení,“ píše ČTK. Informaci převzal server Blesk.cz a další média.

Celý článek naleznete zde

Přitom ještě loni tvrdil úřadům, že je takřka bez prostředků – chudý jako kostelní myš. Podepsal se pod prohlášení, ve kterém stvrdil, že nevlastní osobní automobil, žádné cennosti a nemá ani významnější sumu peněz na hotovosti. I díky tomuto prohlášení mu byly přiznány sociální dávky asi ve výši 32 tisíc korun.

Odcizené hodinky měli mít podle slov okradeného muže, jenž se zřejmě sám dopustil podvodu, hodnotu až 40 tisíc korun. Policistům navíc sdělil, že k dovršení všeho zlého přišel i o mobilní telefon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…