Němcová: Až by mi Zemana bylo líto. Ale není

20.04.2023 11:41 | Ze sítí

Bývalý prezident Miloš Zeman si v blízkosti Pražského hradu otevřel svou novou kancelář. Na twitteru se kolem nové kanceláře hned rozjela diskuse. Senátorka Miroslava Němcová (ODS) vynadala spolupracovníkům Miloše Zemana, komentátor Seznam Zpráv připomněl, kde přesně Zeman kancelář otevřel a padla také otázka, co vlastně bude Zeman ve své kanceláři dělat.

Němcová: Až by mi Zemana bylo líto. Ale není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Miloš Zeman už měsíc a půl není prezidentem a po šesti týdnech relaxu ve své novém domě v Lánech si otevřel kancelář, kde také poskytl první rozhovory novinářům, už coby jako řadový občan stojící mimo nejvyšší patra politiky.

Asistentku mu bude dělat jeho manželka Ivana Zemanová.

Otevření Zemanovy kanceláře vzbudilo pozornost jak mezi některými politiky, tak mezi novináři.

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) vynadala spolupracovníkům Miloše Zemana:

„A to je vše, co potřebujeme vědět o schopnostech Zemanova hvězdného týmu. Nemají ani gram mozku, aby zajistili bezbariérový prostor. Je to tak nedůstojné a ubohé, že by mi ho bylo i líto. Ale není. Jaký pán…“ naznačila a přidala k fotografii se schody, na kterých však nechybí ani kolejničky, na nichž by bylo možné vést kočárek, případně invalidní vozík, na kterém se Zeman v posledním více než roce pohybuje.

Zemanova kancelář

Komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší připomněl, kde přesně Zeman kancelář otevřel.

„Miloš Zeman zítra otevírá svou kancelář. Pronajal si ji v domě od církve, které chtěl zdanit restituce. Jako místo si vybral baštu svých kritiků. Dejvice v Praze 6, kde se daří TOP 09. Úřadovat bude v Jaselské ulici plné kaváren, kde vysedávají lidé, kteří v životě nic nedokázali,“ vracel se Dolejší k pár let starým slovům Miloš Zemana.

Zemanova kancelář

Europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil si položil otázku, k čemu vlastně Zemanovi jeho nová kancelář bude?

„Tak i Zeman bude mít svůj Institut – tedy Kancelář! Jen si tak říkám, k čemu vlastně bude? Žádná knihovna, jako měl Havel, žádné pozvánky na konference nebo přednášky. Žádné rozhovory... Ostatně, koho by také po 10 letech soustavných nadávek a lží zajímaly další?“ zeptal se.

Zemanova kancelář

Novinář Reflexu a podcaster Čestmír Strakatý vedl svou poznámku o Zemanově kanceláři stejným směrem.

„‚A čím že se bude ten Zeman zabývat v nové kanceláři?‘ ptá se mě žena. Jedna z nejtěžších otázek, které jsem v poslední době dostal,“ prozradil.

Zemanova kancelář

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta stará blbá vysušená a vyšeptaná treska bude ještě dlouho otravovat vzduch., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHlustvisihák , 20.04.2023 12:25:55

|  12 |  1

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…