Němcová: Nestačí, že šéf Národního se vrátí do funkce. Musí odejít Balvín

02.08.2013 12:04

Ministerský předseda Jiří Rusnok by měl okamžitě odvolat z funkce ministra kultury Jiřího Balvína, neboť to, co provedl s Národním divadlem, je neuvěřitelné. V rozhovoru pro Prvnízprávy.cz to prohlásila místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Němcová: Nestačí, že šéf Národního se vrátí do funkce. Musí odejít Balvín
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předsedkyně sněmovny a místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová v Otázkách Václava Moravce

Politička z ODS tak reagovala na informaci, že premiér Jiří Rusnok nařídil ministrovi kultury Jiřímu Balvínovi, aby vrátil do funkce ředitele Národního divadla Jana Buriana. "Něco takového se vůbec nemělo stát. To, co v Národním divadle pan Balvín provedl, je neštěstí. Domnívám se, že pouze vrátit do čela Národního divadla Jana Buriana nic nevyřeší. Z divadla odešlo kompletní vedení a jeho herecká elita. Po tom všem, co se v divadle odehrálo, je otázka, zda se budou chtít ještě do Národního divadla vrátit.“ Podle Němcové je prý ohrožena celá podzimní sezona.

„Ukazuje se, že vláda odborníků žádnými odborníky tvořena není. To, co se stalo, je přece vrcholný diletantismus," řekla Němcová v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz.

„Domnívám se, že premiér Rusnok nemůže udělat žádný jiný krok než ministra kultury Balvína okamžitě odvolat. Strašné je, že to, co se stalo, provádí člen vlády, které nemá žádnou legitimitu," dodala předsedkyně sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…