Němečtí politici zírají: Jak to, že "naši" Turci věří více Erdoganovi než nám?

10.08.2016 7:58

Němečtí politici se obávají rostoucího vlivu Ankary mezi lidmi s tureckými kořeny, kteří žijí v Německu. Píše to server Britské listy.

Němečtí politici zírají: Jak to, že "naši" Turci věří více Erdoganovi než nám?
Foto: hns
Popisek: Pokus o puč v Turecku, ilustrační koláž

Němečtí představitelé se totiž obávají, že napětí po neúspěšném státním převratu v Turecku se může rozšířit i na německou půdu. Pnutí je zaznamenáváno i mezi Německem a Tureckem, a to především kvůli tisícovým demonstracím na podporu turecké hlavy státu. 

Původní text ZDE.

Jak uvedl spojenec německé kancléřky Angely Merkelové Volker Kauder, pokusy turecké vlády a vládnoucí strany AKP ovlivňovat lidi s tureckými kořeny žijící v Německu sleduje znepokojeně. „Lidé tureckého původu, kteří zde žijí, se musejí řídit našimi zákony a našimi zvyky,“ prohlásil. Vyzval také Turecko-islámskou unii pro náboženské záležitosti, aby svým členům zopakovala, že ústava spolkové republiky a její zákony stojí nad náboženstvím.

Tlak na disidenty v Německu vnímá i spolupředseda strany Die Linke Bernd Riexinger. „To musí skončit. Mezi námi nesmějí být žádné výhrůžky,“ uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…