Nemocnice nad propastí: Vydala zoufalou výzvu. Dusná slova občanů

13.10.2020 12:21

Pokud jde o statisticky nejhorší okres, není o něm pochyb. Je to Uherské Hradiště. Ředitel tamní nemocnice už apeluje, aby lidé dodržovali opatření. A nemocnice? Ta se zatím snaží sehnat nové lidi. Chtěla by bývalé zdravotní sestry, zdravotníky či studenty zdravotnických oborů. Ale přihlásit se nakonec mají všichni, kdo chtějí pomoci, bez rozdílu.

Nemocnice nad propastí: Vydala zoufalou výzvu. Dusná slova občanů
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ředitel Uherskohradišťské nemocnice, Petr Sládek

Okres Uherské Hradiště patří v České republice bezesporu k nejpostiženějším. Na webu ministerstva zdravotnictví je mapa, která zobrazuje počet nakažených na 100 000 obyvatel. Měřítko je od nuly do 569,52. Právě této hodnoty okres Uherské Hradiště dosahuje.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

V zoufalé situaci je tak Uherskohradišťská nemocnice. Podle posledních zpráv má očividně nedostatek pracovníků, protože hledá brigádníky. Jak uvádí, hledá zejména:

  • bývalé zdravotní sestry
  • zdravotníky
  • studenty zdravotnických oborů
  • VŠECHNY, kteří chtějí pomoci

Dotyční mají poslat životopis a pokud bude potřeba, budou kontaktováni.

Snahu získat další personál podpořil i novopečený senátor Bazala.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí
Na druhé frontě se pak snaží bojovat ředitel nemocnice Petr Sládek, který nedávno skončil třetí v senátních volbách za Josefem Bazalou a Ivem Valentou. „Vážení spoluobčané, milí pacienti, epidemiologická situace v okrese Uherské Hradiště je mimořádně závažná. Predikce přísunu covidových pacientů, jak na standardní tak na intenzivní lůžka Uherskohradišťské nemocnice, jsou alarmující,“ informoval ředitel nemocnice.

„Jsme nuceni omezovat neakutní péči a vytvářet lůžkové i personální kapacity ke zvládnutí probíhající krize. Tato situace nás vůbec netěší, ale máme jediný cíl a nelehký úkol, zajistit pro Vás veškerou potřebnou akutní péči, a to i v době rychle sílící epidemie nemoci Covid-19,“ prozradil dále.

Urgentně apeloval na to, aby lidé dbali základních hygienických opatření a nařízení a věřili, že mají smysl. „Nebuďte sobečtí, chraňte sebe i ostatní. Bez ukázněnosti a solidarity nás všech by mohl počet nakažených dále nekontrolovaně růst a následně by mohlo dojít k zahlcení zdravotnického systému,“ varoval.

Nicméně ne všechny komentáře byly povzbuzující. „Ve stavu vyžadujícím hospitalizaci bylo včera s covidem v nemocnicích 428 lidí. Slovy čtyřista dvacet osm. Ostatní jsou tam proto, že vláda vymýšlí kraviny, ale ještě nedokázala zařídit izolaci pro ty, kteří sice maji lehký průběh, ale těžko je nohou vrátit třeba do domovů seniorů. Fakt 428 lidí v celé zemi vyvolává krizi zdravotnictví? Pokud to tak je u nemocnice v Uh. H., kde soudruh Sládek dělá ředitele, možná by měl uvažovat o rezignaci,“ stěžoval si jeden komentující.

A přišel i dotaz: „Proč naše nemocnice v Uherském Hradišti byla někým vyvolena jako spádová nemocnice z celého Zlínského kraje? Ptám se jako neznalá. Pak v televizi vidíme, že Uherské Hradiště je mezi nejhoršími úseky v republice. Znovu se ptám proč. Naši lékaři a zdravotní sestry jsou vyčerpaní a v karanténě. Znovu se ptám, proč jenom v Uherském Hradišti. Pokud se to nezmění, tak jim přeji a vlastně nám všem hodně zdraví. Jinak nemám slov.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…