Nemocnice od čtvrtka 31. prosince nesmějí přijímat pacienty na plánovanou odložitelnou péči

30.12.2020 20:21

Nemocnice nesmějí od čtvrtka 31. prosince přijímat pacienty na plánovanou odložitelnou péči, stojí v nově vydaném mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví. Zároveň musejí navyšovat kapacity pro pacienty s covidem-19, informuje iROZHLAS.cz.

Nemocnice od čtvrtka 31. prosince nesmějí přijímat pacienty na plánovanou odložitelnou péči
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Jan Blatný

„Vzhledem k tomu, že roste počet hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19, vydalo Ministerstvo zdravotnictví mimořádné opatření s platností od 31. prosince, kterým nařídilo odložení takových zákroků, u nichž je to možné, aniž by to mělo výrazný vliv na zdravotní stav pacientů,“ uvedla pro Radiožurnál mluvčí Ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že růst počtu hospitalizovaných považuje za závažnější problém než růst počtu nakažených.

Poskytovatelé následné a dlouhodobé péče mají podle opatření uvolňovat lůžka, aby bylo možné pacienty z akutních lůžek předkládat na oddělení následné péče. Podobné nařízení dopadlo na zdravotnická zařízení už na jaře, omezit péči měla znovu od 22. prosince.

V úterý se v nemocnicích léčilo nejvíc pacientů s covidem-19 za poslední měsíc. Z 5712 hospitalizovaných bylo 826 ve vážném stavu. Od 26. prosince jich přibylo přes 1000. Rozhodující podle Blatného bude první týden v lednu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…