Není důvod, aby tento den všude pobíhali těžkooděnci, říká organizátor studentské akce na Albertově

22.11.2015 15:02

Organizátor dnešního studentského setkání na Albertově k příležitosti výročí 17. listopadu 1989 Tomáš Navrátil shrnul pro Českou televizi důvody, proč celou akci připravil.

Není důvod, aby tento den všude pobíhali těžkooděnci, říká organizátor studentské akce na Albertově
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na Albertově

„Jde o zopakování 17. listopadu, které se uskutečnilo v úterý. Myslíme si, že 17. listopad neproběhl důstojně tak, jak by měl. Bylo sem zabráněno přístupu studentům. Byla také spousta demonstrací za nějaký názor, ale nastalo určité vakuum památky za 17. listopad 1989,“ uvedl student FAMU.

Svoboda a ochota za svobodu bojovat – tyto hodnoty se rozhodli demonstrující připomenout právě dnes. „Myslíme si, že tyto hodnoty by nás všechny v tomto státě měly spojovat. Tyto hodnoty by měly být předmětem shody,“ sdělil. 

„Ten pocit ze 17. listopadu 2015 jsem měl hodně zvláštní. Nemyslím si, že je nutné, aby tento den všude pobíhali těžkooděnci,“ podotkl Navrátil s tím, že on sám se v úterý 17. listopadu dostal do soukolí mezi dvě konající se demonstrace.

Navrátil zároveň řekl, že akce není protestem proti hlavě státu, ale zároveň jí vyjadřují nesouhlas s tím, že v úterý nebyli z bezpečnostních důvodů na Albertov vpuštěni. Na den výročí 17. listopadu zde totiž vystoupil prezident Miloš Zeman.

Dnešní setkání zahájí zpěv studentské hymny Gaudeamus Igitur, na místě následně vystoupí i někteří rektoři vysokých škol. Na akci dohlížejí policisté, zvýšená bezpečnostní opatření se neočekávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…