Nesmírný potenciál z Čech míří do Číny: Byznys, umění i kultura

07.04.2015 10:51

České dny v Šanghaji – „Czech Days in Shangai“. To je název dosud ojedinělé akce v rámci bilaterálních a obchodních vztahů mezi Českou republikou (ČR) a Čínou (ČLR), která se ve dnech 22. – 25. dubna 2015 uskuteční v Šanghaji, jednom z nejvýznamnějších hospodářských center Číny. ČR zde představí své investiční příležitosti, umění a kulturu. Dojde tak k symbolickému spojení dvou srdcí – srdce Evropy a ekonomického srdce Číny.

Nesmírný potenciál z Čech míří do Číny: Byznys, umění i kultura
Foto: Jan Rychetský
Popisek: I tak vypadá život v dnešní Číně

Naše republika se bude prezentovat na veletrhu China Shanghai International Technology Fair (CSITF), jak informovala Česko - čínská komora vzájemné spolupráce. Váhu, jakou čínská strana české účasti přikládá, dosvědčuje, že budeme hlavním zahraničním hostem veletrhu. Partnerům v Číně a zvláště pak v Šanghaji se představí jako země s bohatou průmyslovou tradicí, která může nabídnout výhodné investiční příležitosti. Prezentovat se zde budou nejenom hlavní město Praha, tři významné české kraje, které už s čínskými provinciemi spolupracují – Moravskoslezský, Plzeňský a Jihomoravský kraj, ale také špičkové české technologické společnosti působící v nejrůznějších oborech.

Čeští a čínští partneři tak budou moci navazovat kontakty či prohlubovat své společné projekty v oblasti technologické spolupráce. Českou účast bude proto doprovázet společné česko – čínské podnikatelské fórum. Akce tak posílí další rozvoj dosavadní bilaterální spolupráce s vládou Šanghaje a sousedních provincií Zhejiang a Jiangsu.

„Veškeré tyto aktivity mají za cíl pomoci českým producentům a výrobcům ať už při hledání silných investorů nebo při hledání exportních příležitostí na rozsáhlém čínském trhu. Zároveň také podpoří připravované přímé letecké spojení mezi Českou republikou a ČLR, jehož provoz by měl být zahájen mezi hlavními městy obou zemí – Prahou a Pekingem – na podzim letošního roku,“ píše ve své zprávě Česko - čínská komora vzájemné spolupráce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…