Neziskovky a povinné vakcíny? Klausovi se smáli. Deset měsíců staré video nabralo nový rozměr

25.11.2021 20:35

Vláda začíná čím dál tím věhlasněji hovořit o povinném očkování pro lidi určitého věku či profese. Institut Václava Klause si v tomto ohledu neodpustil připomenout leden 2021, kdy Václav Klaus v pořadu DVTV tvrdil, že vakcína brzo může být povinná. Ukazují, že došlo na jejich slova i přesto, že v té době byl bývalý český prezident oficiálně vedený jako dezinformátor.

Neziskovky a povinné vakcíny? Klausovi se smáli. Deset měsíců staré video nabralo nový rozměr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
„22. 1. 2021, kdy vznikl tento rozhovor, byl prezident Václav Klaus stále ještě na webu Ministerstva zdravotnictví oficiálně veden jako dezinformátor…Rozdíl mezi ‚fake news‘ a realitou je v tomto případě přesně deset měsíců,“ píše se na Facebooku IVK.

Václav Klaus v DVTV tehdy uvedl, že existují studie, které říkají, že vakcíny tohoto typu nefungují a obsahují nejrůznější nebezpečí v sobě. A zajímalo ho, zda tyto studie také v pořadu DVTV citují. „Žijeme v éře vakcín, protože éra covidu všechno předčila, když se podíváte do televize, tak se vakcinuje,“ odmítl názor moderátora, že se o vakcínách aktuálně nebaví. Moderátor také připomněl velmi rázně, že žijeme přece v době, kdy je nepovinná vakcinace. „Ona je trošku nepovinná, ale trošku povinná. Myslím, že zítra povinná bude. Možná že to nerozhodne Parlament, tu povinnost, ale nejrůznější NGO vynutí, že to bude povinné v každém zaměstnání, na každé akci, takže ta povinnost vznikne,“ dodal. A kdo by to měl vynucovat, zajímá se moderátor. „No tak televize vašeho typu, které budou vytvářet takovou atmosféru, že nenechat se vakcinovat, rouškovat, testovat bude téměř hrdelní zločin, a takhle to bude vynuceno,“ varoval před devíti měsíci exprezident Klaus v DVTV.

Nyní totiž vláda zvažuje zavést model povinného očkování od určitého věku. Premiér Andrej Babiš ve čtvrtek na tiskové konferenci po jednání vlády totiž uvedl, že povinné očkování je nevyhnutelné. Je to podle něj jediné řešení. Zvažují se věkové hranice 50 nebo 60 plus. Kabinet o tom  podle serveru Novinky.cz chce rozhodnout příští týden.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…