Nikdy bychom nepodepsali koaliční smlouvu a Sobotka by nebyl premiérem! Babiš znovu řádil před kamerou

09.05.2017 17:52

Ministr financí Andrej Babiš předstoupil spolu s dalšími kolegy z hnutí ANO před novináře a rozpovídal se o popravě, která se na něj chystá. Následně se zastal prezidenta Miloše Zemana.

Nikdy bychom nepodepsali koaliční smlouvu a Sobotka by nebyl premiérem! Babiš znovu řádil před kamerou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Recesistický průvod Svátek práce Andreje Babiše. Objevovala se hesla Ať žije kobliha, Výrobou uzenin k lepšímu zítřku nebo Agrofert- náš cíl a mávátka s motivem párků a koblih

„Na mě vlastně probíhá kontinuální kampaň, vlastně od začátku ledna. Napřed šlo o korunové dluhopisy, které vydal ministr Kalousek a pan premiér s nimi souhlasil. Pak to byly moje příjmy a nakonec to byl novinář, který byl na mě nasazen. Nevím, jak by se cítili občané, kdyby měli štěnici v kuchyni. To jsou praktiky, které jsme tu měli v únoru v roce 1948. Sledování a šmírování. Já mám takové podezření, že pan ministr Chovanec zneužívá nějakou agenturu. Samozřejmě, že na to důkazy nemám, ale je strašně zajímavé, že se ty nahrávky objevují zrovna teď,“ podivoval se Babiš.

K čemukoliv, co zaznělo na nahrávkách s novinářem Markem Přibilem, se Babiš odmítá vyjadřovat.

„Já to zásadně odmítám, je to sprosťárna a je to skandální. Já poslouchám už měsíce, že budu stíhán, že budu zadržen, že půjdu do vězení. Proč? Protože si to naši oponenti přejou. Je úplně nenormální, že pan premiér vyzývá občany, aby si vyslechli nelegální nahrávky,“ rozčiloval se dál Babiš.

V této kauze prý nejde o nic menšího než o vyhnání Babiše z politiky. „Je to moje poprava v přímým přenosu. A my jako hnutí jdeme zítra na koaliční radu, abychom se dozvěděli, jestli platí koaliční smlouva. Já samozřejmě uznávám, že ústava je víc než koaliční smlouva, ale pak má pan premiér říct, že si bude dělat, co chce, a nebude respektovat koaliční smlouvu,“ pálil na premiéra Bohuslava Sobotku.

Ministr financí si rýpl do ČSSD, která se podle jeho názoru dopouští korupce. „My máme takové podezření, že organizátorem té korupce je nejbližší přítel premiéra pan Březina,“ řekl Babiš. Oznámený odchod ministryně školství Kateřiny Valachové považuje Babiš za další nátlak na svou osobu. „Já to beru jako další nátlak na mě, ale já bych byl strašně rád, abyste rozlišovali mezi Babišem politikem, Babišem ministrem, který má čistý stůl a není důvod k mému odvolání, a Babišem podnikatelem, který vždy podnikal podle zákona,“ zaznělo z úst Andreje Babiše.

Nakonec se zastal prezidenta Zemana. My samozřejmě respektujeme ústavu a pan premiér má na to právo, ale já se ptám, proč Sobotka podepisoval koaliční smlouvu,“ kroutil hlavou šéf hnutí ANO. Obratem připomněl, že prezident Zeman nebyl prvním prezidentem, který otálel s podpisem demise ministra. Zavzpomínal na Václava Klause, který otálel s podpisem demise ministra školství za Věci veřejné Josefa Dobeše.

Následně Babiš zopakoval, že Bohuslav Sobotka jako lídr ČSSD odmítá respektovat koaliční smlouvu. „Kdyby od počátku říkal, že si chce dělat, co chce, tak bychom koaliční smlouvu nikdy nepodepsali a pan Sobotka by nebyl premiérem. ČSSD nerespektuje rozhodnutí soudu, nerespektuje podepsanou smlouvu,“ vypálil Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…