Nora Fridrichová v ráži: Čína to sem zavlekla! A mezitím známé osobnosti kritizují Zemana

20.03.2020 12:09

Prezident Miloš Zeman pronesl v krizových časech projev k českému národu a poděkoval čínským komunistům za to, že do Česka jako jediní posílají zdravotnický materiál. Za svá slova se dočkal pochvaly, ale také kritiky. Ozval se designér a pedagog Maxim Velčovský i senátor Pavel Fischer. K dodávce ochranných pomůcek z Číny se pak vyjádřila Nora Fridrichová.

Nora Fridrichová v ráži: Čína to sem zavlekla! A mezitím známé osobnosti kritizují Zemana
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nora Fridrichová s odznáčkem hnutí Pulse of Europe

Maxim Velčovský, designér a pedagog na Vysoké škole uměleckoprůmyslové, připomněl, co všechno prezident ve svém projevu neřekl. Nepoděkoval zdravotníkům za to, že bojují s koronavirem bez ochranných pomůcek, které jim stát nedokázal zajistit. A neocenil pomoc českých firem a živnostníků.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

„Prezident, který v projevu ani nezmínil nasazení celého národa v krizové situaci při šití roušek, nepoděkoval za nasazování života zdravotníků bez roušek, které stát nezajistil. Nepoděkoval za skvělou práci veřejnoprávní České televizi, nepoděkoval Akademii věd za intenzivní zapojení se do krize, nepodpořil firmy a živnostníky, které pomáhají v krizi, ale poděkoval Čínské lidové republice za to, že nám za protislužby prodá respirátory,“ napsal Velčovský na Facebooku.

Zato Zeman vyčinil hercům, které poslal rozdávat radost do domovů pro seniory. Podle Velčovského se Miloš Zeman pravděpodobně inspiroval u komunistů. Ti nejednou posílali herce pracovat do nemocnic.  

„V projevu zmínil herce, kteří by měli jít pomáhat seniorům, čímž se přiznal k tomu, že mu Jiří Ovčáček občas pustí internety s názory poslanců KSČM, kteří pro změnu herce posílají utírat zadky do nemocnic,“ pokračoval.

Celý projev zakončil Miloš Zeman výzvou, abychom k sobě byli laskaví, jen ještě předtím zkritizoval vedle herců i české komentátory, kteří podle prezidenta mluví o všem, ale nerozumí ničemu.  

„Tak to bylo fakt ze čtvrtý cenový, jediný, co by se dalo v projevu pochválit, byl výběr dýhy na prázdném stole,“ uzavřel pedagog.

Reakce na projev Miloše Zemana

Senátor Pavel Fischer vnímal Zemanův projev podobně.

„Místo inspirativního projevu prezidenta republiky jsme slyšeli vysíleného muže, který v osmi minutách stihl poklonkovat Číně, zaútočit na novináře a herce, podpořit vládu, citovat sám sebe a nakonec alespoň poděkovat dobrovolníkům. Něco takového národ opravdu nepovzbudí,“ upozornil.

Reakce na projev Miloše Zemana

Poděkování Číně si všimla i Nora Fridrichová, moderátorka pořadu 168 hodin České televize. Uznala, že Čína je opravdu hodná. „Ta Čína je tak hodná. Když nám to sem zavlekla, tak nám teď za 1,65 miliardy pomůže. Inu, přítel,“ napsala s kapkou ironie Fridrichová.

Nora Fridrichová o Číně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…