Norský poslanec předloží kauzu Michalákových šéfovi diplomacie

27.01.2015 13:20

Člen zahraničního výboru norského parlamentu Per Sandberg se chystá ve středu předložit kauzu českých sourozenců Michalákových šéfovi norské diplomacie Börgovi Brendemu. O chlapcích, které norský sociální úřad odebral matce, by měli jednat na své pravidelné schůzce. Místopředseda norské Strany pokroku Sandberg, který se mimo jiné věnuje problematice ochrany dětí či přistěhovalectví, to sdělil ČTK v e-mailové zprávě.

Norský poslanec předloží kauzu Michalákových šéfovi diplomacie
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Sandberg zároveň popřel, že by se kauzou Michalákových mohl ve středu zabývat norský parlament, jak minulý týden uvedl český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

"To je trochu nedorozumění. Neotevřu tu záležitost ve středu v parlamentu. Jsem členem zahraničního výboru a v této souvislosti se každou středu scházím s (norským) ministrem zahraničí. O tématu budu hovořit právě na této schůzce," napsal Sandberg.

Zaorálek předal už druhou nótu

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pondělí oznámil, že předal norské velvyslankyni už druhou nótu kvůli případu bratrů Michalákových, kteří byli matce odebráni v květnu 2011. Žádá v ní, aby norské úřady začaly s českými spolupracovat. Velvyslankyně Siri Ellen Sletnerová slíbila, že bude informovat norského šéfa diplomacie.

Případ byl i jedním z témat pondělního setkání předsedy české Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka s šéfem norského parlamentu Olemicem Thommessenem, který přijel do Česka na návštěvu. Thommessen médiím řekl, že nemá kompetence ke komentování kauzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…