Nouzový stav? Příště hůř: Plán, jak vás zblbnou a ovládnou, naznačuje zkušený muž

01.10.2020 13:12

Vládní zákazy postupně přibývají a co se smí, se smršťuje. Bohumil Pečinka z Reflexu varuje, že to je „revoluce nanečisto“. A že radikálové právě teď získali recept, jak omezit občanská a demokratická práva. Stačí hrozit smrtí, vybrat ty správné statistiky a do médií umístit ty správné „vědce“, kteří řeknou, co chcete. A příště může být použit nedostatek vody, přebytek oxidu uhličitého nebo třeba migrace.

Nouzový stav? Příště hůř: Plán, jak vás zblbnou a ovládnou, naznačuje zkušený muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista s rukou na zbrani

Pečinka varuje, že v březnu v Česku nastala polodemokracie. Parlament se prý nechal zastrašit a „vypustil se“ místo toho, aby zasedal distančně. „Vládě chyběla kritická opozice, takže mohla dělat miliardové transakce s Čínou a jinými zeměmi,“ konstatuje komentátor a dodává, že kritika byla umlčována argumentem, jestli dotyčný chce vidět desetitisíce lidí v nemocnicích. „Covidem se dalo ospravedlnit všechno,“ oznamuje Pečinka a dodává, že je třeba si tento moment pamatovat.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

Podle Pečinky se z drastických opatření radovali radikálové, a to jak nalevo, tak napravo. Protože zjistili, jak lze legitimizovat drastická opatření, která chtějí prosadit. Radikální zelení jásali nad omezenou dopravou, radikální levice nad centralizací a státní kontrolou, radikální pravice nad obnovením hranic a zastavením migrace. Dle komentátora krize pro ně přinesla cenné know-how jak dosáhnout svých cílů, byla to prý „revoluce nanečisto“.

Co si radikálové odnesli? Zaprvé že pokud chtějí omezit občanská práva, musí padnout nejvyšší pohrůžka, tedy smrt. Nyní z důvodu covidu-19, ale v budoucnosti může být dle komentátora použit strach z nedostatku vody nebo přebytku CO². „Alarmismus vede k rozpoutání úzkostí a jejich přenesení na vládní a mediální úroveň,“ popisuje postup, jakým radikálové mohou dosáhnout svého a spousta lidí jim za možnost zbavit se práv ještě poděkuje.

Další součást postupu jsou dle Pečinky vědci. Nejlépe ti nepříliš neúspěšní. „Je to tak jednoduché: Postavte podřadné epidemiology a infektology před před televizní kamery a řeknou vám, co chcete,“ míní s tím, že podobný postup funguje a dá se použít i u vodohospodářství, ovzduší nebo u migrace. Do třetice jsou podle Bohumila Pečinky důležitá média, kde se „dvacetiletému novináři“ dávkují katastrofické informace.

A i statistika se hodí. Tedy například, že dle Státního zdravotního ústavu zemře ročně na chřipku 1500 až 1900 lidí, ovšem dle Českého statistického úřadu pouze 20 nebo 30. Výběrem „těch správných“ dat je tedy možné zdůvodnit regulaci.

K závěru Pečinka připomíná Lva Trockého. Ten napsal, že k ovládnutí moci je potřeba zajistit klíčové instituce, tehdy poštu, kasárna, nádraží a banky. Ale „covidové šílenství“ dle Pečinky ukázalo, že to jde bez krve a ještě s podporou policie, armády a soudů. „Ze dne na den může váš životní styl vzít za své jen kvůli namotivované skupině lidí, která je schopna zveličit věci, jež by se ještě před dvaceti lety řešily nehystericky a přirozenou cestou,“ varuje Bohumil Pečinka před radikály, kteří si už teď „nedají pokoj“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…