Nouzový stav potrvá o 14 dní déle

14.02.2021 17:33

Vláda Andreje Babiše (ANO) přistoupila na žádost hejtmanů a prodlouží nouzový stav o čtrnáct dní. Tyto dva týdny plynule navážou na v neděli končící nouzový stav. Babiš konstatoval, že Sněmovna politikařila, ale u hejtmanů zvítězil zdravý rozum.

Nouzový stav potrvá o 14 dní déle
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí
Koaliční vláda ANO a ČSSD dokončila jednání, ale už teď na veřejnost pronikly informace, že kabinet od půlnoci na pondělí prodlouží nouzový stav o čtrnáct dní, o což vládu požádali hejtmani.

„Vláda na základě jednání s hejtmany vyhlásila od pondělí stav nouze. Na základě jiné skutkové podstaty než ten stav, který platil do půlnoci. Já jsem velice rád, že zvítězil zdravý rozum nad politikařením, které jsme zažili ve Sněmovně, takže děkuji všem hejtmanům,“ řekl Andrej Babiš (ANO) před kamerami ČT.

Rozvolnění, které by následovalo po ukončení nouzového stavu, si teď podle premiéra Česko nemůže dovolit, když je v Česku britská mutace viru, v Rakousku je mutace jihoafrická, a v Portugalsku dokonce už i mutace brazilská.

Premiér oznámil, že na úterý sezval k jednání členy opozičních stran a chce s nimi hledat další řešení.

„Předpokládám, že to jednání ve Sněmovně bude za účasti předsedy Asociace krajů Martina Kuby. Doufám, že to jednání nepovedeme s ohledem na čas blížících se voleb, ale s ohledem na řešení ve prospěch občanů,“ uvedl předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…