Nová krize v České televizi: Drtinová hledá původce manipulací

01.11.2013 20:01

Dvacet tři redaktorů zpravodajství ČT v čele s editorem Adamem Komersem a moderátorkou Danielou Drtinovou, která byla před časem odvolána z hlavního zpravodajského pořadu, podalo podnět k Radě ČT na prošetření objektivity a vyváženosti vysílání zpravodajského kanálu ČT24. Následovala protiakce. Šedesát jedna dalších zaměstnanců ČT podepsalo petici, vyjadřující loajalitu současnému vedení. Podle jejich vyjádření zpravodajství není manipulativní a vyjadřují důvěru ve vedoucího zpravodajství Zdeňka Šámala.

Nová krize v České televizi: Drtinová hledá původce manipulací
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Podle Daniely Drtinové jde ovšem o matení pojmů. „Ani jedna ze stížností, které k nám chodily a které jsme mapovali, se ovšem netýkala přímo ředitele Zdeňka Šámala. Těch 60 podpisů vnímám jako podporu Šámala. Není to nic, co nejde nepodepsat,“ uvedla v rozhovoru pro internetový zpravodajský deník Aktuálně.cz. Původce údajné manipulace je podle moderátorky třeba hledat jinde.

Redakce České televize je tak zjevně rozdělena na dva tábory. Atmosféra v televizi je podle Daniely Drtinové „samozřejmě velmi hustá“. Sama zopakovala, že podnět proti Zdeňku Šámalovi nemířil a vyjádřila mu podporu. „Stížnosti, které jsme my z různých stran dostávali a které jsme důkladně mapovali a sledovali, všechny ukazovaly na Petra Mrzenu. A ten náš podnět nebyl v žádném případě útok na práci těch 61podepsaných redaktorů, ani na práci Zdeňka Šámala. Dokonce to nevnímám ani jako nějaký souboj 61 proti 23. Jak jsem řekla, motivaci těch 60 podepsaných chápu, a 60 říkám záměrně z toho důvodu, že jediný, jehož motivaci opravdu, ale opravdu nerozumím, je Václav Moravec,“ uvedla moderátorka Drtinová.

„Václav Moravec je jedním z těch, kteří si na situaci v České televizi stěžují už dlouho a ze všech nejvíce. Opravdu nechápu, proč teď tímto způsobem otočil a prezentuje se tak, jak se prezentuje. Byl to právě on, kdo i několikrát řediteli volal, vyjadřoval nespokojenost a chtěl situaci řešit,“ vysvětlila důvody svých pochybností o kolegovi Moravcovi.


 

reklama

autor: jma

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…