Nové Události ČT zklamaly. Sledovanost stále klesá

04.05.2012 23:15

Nově vyhlížející Události České televize měly nalákat miliony diváků, místo toho zatím sledovanost spíše klesá. V žebříčku sledovanosti zpravodajských relací podle výzkumu společnosti Mediaresearch se Události ČT propadly hluboko pod Televizní noviny TV Nova. Za absenci lidí u obrazovek podle mluvčí televize Michaely Fričové může jaro a atraktivní hokejové relace umístěné v programu ve stejném čase.

Nové Události ČT zklamaly. Sledovanost stále klesá
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Nepředpokládali jsme nějaké skokové zvýšení sledovanosti nových Událostí,“ uvedl pro server Aktuálně.cz ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Premiéru nových Událostí 1. dubna sledoval na ČT a ČT 24 celkem 1 milion 56 tisíc diváků. Během měsíce se však průměr sledovanosti ustálil na 736 tisících diváků. Podle mluvčí České televize Michaely Fričové počet diváků v dubnu každoročně klesá, protože lidé tráví více času venku.

„V dubnu je u obrazovek obecně výrazně méně diváků než v březnu. Hlavně z těchto důvodů nemůžeme striktně porovnávat Události v těchto dvou měsících,“ uvedla Fričová, podle jejíchž slov jsou oproti loňskému roku letos čísla ještě o 30 tisíc diváků příznivější.

Podle informací Aktuálně.cz byla průměrná dubnová sledovanost zpráv na Prima family o 126 tisíc vyšší než u ČT: zprávy na Primě si v dubnu zapnulo v průměru 862 tisíc lidí denně. TV Nova má před ČT náskok dokonce větší než milion diváků, její průměrná sledovanost v uplynulém měsíci byla bezmála 1,8 milionu diváků, čímž Nova mírně překročila 50procentní podíl na sledovanosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…