Novinář Pečinka: Erotické dusno mezi Nečasem a Nagyovou a tlachy z odposlechů. Správný Ištvanův biják

28.05.2014 10:03

Většina médií pravidelně informuje o vývoji kauzy Nagyová a ráda se chytne pikantních podrobností, jako tomu bylo v případě zveřejnění odposlechů telefonních hovorů mezi Janou Nagyovou a jejím nadřízeným a tehdejším milencem, nyní manželem Petrem Nečasem. Publicista Bohumil Pečinka ale ve svém komentáři zveřejnění odposlechů kritizuje. Dušan Navrátil se zase opřel do státních zástupců, kteří v kauze Nagyová figurují.

Novinář Pečinka: Erotické dusno mezi Nečasem a Nagyovou a tlachy z odposlechů. Správný Ištvanův biják
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Anketa

Co říkáte způsobu, jakým média informují o Janě Nagyové?

hlasovalo: 14232 lidí

Pečinka zveřejnění odposlechů telefonních hovorů Nagyové s Nečasem označil za „hnus v přímém přenosu“ a neopomněl přitom uvést, že odposlechy zveřejnily deníky, které patří ministru financí Andreji Babišovi.

Pečinka také zmiňuje to, že razie na Úřadu vlády, od níž uplyne za tři týdny právě jeden rok, měla přinést velká odhalení. Výsledkem jsou podle komentátora jen právní konstrukce o legitimnosti vzdávání se mandátu nebo Nečasově vládní personalistice jako o způsobu sabotování státní správy. „V určitých kruzích `orgánů činných` proto vzrůstá nervozita a snaha získat veřejnost na svou stranu stůj co stůj. A když nejsou na stole důkazy, nastupují sugestivní přepisy odposlechů,“ domnívá se Pečinka.

Celý text ZDE.

Zveřejňování odposlechů prý sníží respekt veřejnosti k novinářské práci

Závěry orgánů činných v trestním řízení vidí jasně: „Z tlachů se najednou stávají pokusy o konspiraci proti státu a mezi tím je cítit erotické dusno mezi expremiérem a jeho šéfkou sekretariátu. No prostě správný biják.“

Pečinka se pustil i do šéfredaktorů obou deníků, tedy MF Dnes a Lidových novin. „Trapná je absolutní krátkozrakost šéfredaktorů obou deníků, kteří se tváří, že přepisy jsou výsledkem jejich skvělé investigativní práce, ač ve skutečnosti jsou spíš užitečnými idioty `orgánů činných`,“ napsal s tím, že podstatné je, že kvůli desítkám stran zveřejněných odposlechů intimních hovorů různých lidí dochází k pošlapávání základních osobnostních práv. „Jde o takový úpadek veřejné komunikace a novinářské práce, že tuhle laťku bude těžko někdo přeskakovat,“ napsal s tím, že výsledkem bude další vulgarizace veřejného diskurzu a především respektu veřejnosti k novinářské profesi jako celku.

Ištvan prý vede divnou ponorkovou válku

Podle publicisty Dušana Navrátila se státní zástupce Ivo Ištvan snaží „svoji chatrnou konstrukci o korupčních trafikách exposlanců podepřít kde čím“. Ištvanovy kroky označil za „divnou ponorkovou válku, kde se vypouští klamné cíle“.

Celý text ZDE.

Jednotlivé závěry Ivo Ištvana přirovnává k větvím: „1) Korupce poslanců; 2) Zneužití Vojenského zpravodajství; 3) Vynášení informací BIS; 4) Kmotři Rittig a Janoušek; 5) Kauza Dopravní podnik.“

Většina těchto „větví“ má podle Navrátila za cíl pouze odvrátit pozornost od „blamáže olomouckých státních zástupců“. Způsob obvinění Nečase a pád vlády se prý Ištvanovi vymkly z rukou a dle většiny právníků je to neudržitelné. „Proto zuby nehty stlouká bláznivé, zdánlivě související kauzy a `důkazy`,“ píše Navrátil s tím, že je zvědavý, „kolik větviček uhájí u soudu“.

Pro státní zástupce, které Navrátil označuje jako „prokurátory“, navrhuje jinou práci, například řešit pokračující podvody s DPH u distributorů pohonných hmot. „Ištvani raději bádají nad kabelkami za sto tisíc; úniky miliard korun z podvodů u pohonných hmot pro ně asi nejsou mediálně tak atraktivní,“ podotýká Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…