Novináři na tiskovce v Paříži vytáhli opět aféru Trumpova syna. Prezident USA se s nimi rychle vypořádal

13.07.2017 20:21

Americký prezident Donald Trump a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron se sešli v Paříži při příležitosti blížících se oslav pádu Bastily. Oba prezidenti na tiskové konferenci před novináři potvrdili, že jedním ze stěžejních bodů jednání mezi nimi byla syrská krize. A došlo i na aféru Trumpova syna, který se měl údajně sejít s ruskou právničkou za účelem získání kompromitujících materiálů na Hillary Clintonovou.

Novináři na tiskovce v Paříži vytáhli opět aféru Trumpova syna. Prezident USA se s nimi rychle vypořádal
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Podle Donalda Trumpa mohou USA a Francii čas od času dělit rozpory. Ani ty ale podle něj nemohou narušit letité spojenectví zrozené v dobách americké revoluce. Americký prezident to sdělil během tiskové konference po boku francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.  

Jedním ze zmíněných sporných bodů je například i Pařížská klimatická dohoda, z jejíchž závazků Trump Spojené státy vyvázal v červnu. I tak prý podle něj Spojené státy zůstanou lídrem v ochraně klimatu.  

Trump společně s Macronem na tiskové konferenci potvrdili domněnku, že jedním z klíčových bodů, o kterých se bavili, byla syrská krize. Trump pak neopomněl zdůraznit, že příměří na jihu Sýrie, které dosud trvá, je výsledkem jeho nedávného jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Macron dále uvedl, že se spolu s Trumpem dohodl na společném postupu proti kybernetické kriminalitě a rovněž propagandě na internetu.   

Jen krátce se Trump zmínil o aktuální aféře týkající se schůzky svého nejstaršího syna s ruskou právničkou, ke které mělo dojít v loňském roce. Ruska mu měla dodat ruské dokumenty, které měly zkompromitovat jeho prezidentskou protikandidátku Hillary Clintonovou. Aféru nyní hojně řeší americká i další média. Podle Trumpa byla schůzka krátká a ani nic nepřinesla. Donald Trump rovněž zmínil, že většina lidí by se prý zachovala stejně jako jeho syn Donald junior.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…