Novinářka Procházková má doma mladého Afghánce. A řeší velký problém. Svěřila se

17.09.2021 14:20 | Ze sítí

Známá novinářka a reportérka Deníku N Petra Procházková si u sebe ubytovala chlapce z Afghánistánu. Ten zde prý už dva roky žádá o přechodný pobyt. Údajně v České republice pracuje a platí daně. A Ministerstvo vnitra se podle žurnalistky chová jako v románu Franze Kafky. „Jsem už úplně zoufalá!“ říká.

Novinářka Procházková má doma mladého Afghánce. A řeší velký problém. Svěřila se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Procházková

Procházková na svém facebookovém profilu nedávno totiž sdílela její komunikaci s úřednicí z oddělení pro azylovou a migrační politiku Ministerstva vnitra. Novinářka chtěla vyjasnit nesrovnalosti ohledně pobytu afghánského migranta a s tím spojené těžkosti s cizineckou policií.

Od úřednice z ministerstva se Procházková dozvídá, že pokud afghánský muž změnil bydliště a nedal o tom řádným způsobem vědět ministerstvu, cizinecká policie ho logicky bude chtít kontrolovat v původním místě pobytu. Úřednice dále Procházkové navrhuje, že pokud bude celou věc chtít urychlit, musí se migrant na ministerstvo dostavit osobně.

To se Procházkové nelíbí, protože prý osobně byli na úřadu již několikrát a často se nedostali ani na řadu. Navíc by si prý musela ona i Afghánec vzít volno v práci. Celý rozhovor končí tím, že Procházková vyráží, aby onen potřebný formulář zaslala poštou.

„Prosím vás, ten kluk se dva roky s vámi snaží marně komunikovat a teď mu zbývá pár dnů na to, aby dostal alespoň nějaký druh pobytu! Vždyť pracuje, odvádí daně... nikdy nic neprovedl, mluví česky... jsem už úplně zoufalá!“ řekla údajně Procházková úřednici prosebně závěrem. Na to jí úřednice odvětila, aby nezapomněla u dopisu na kolek.

Na konci svého postu si žurnalistka ještě posteskla: „Kafka věděl, kde se má narodit.“ Procházková je dlouhodobě známá jako velká bojovnice za migraci a proti ruským dezinformacím a fakenews. Téměř kultovní se stalo její výstup na novinářském fóru v roce 2019, kdy zfackovala redaktora webu Sputnik Vladimíra Frantu, protože prý píše lži.

Kariéra Procházkové začala ale již v 90. letech zpravodajstvím z válečných konfliktů, které vznikly po rozpadu Sovětského svazu na Kavkaze, také působila například právě v Afghánistánu. Téměř 30 let psala pro Lidové noviny, v roce 2018 přešla do Deníku N.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…