Novinářka litovala lidi, co nemají na jídlo. Topol jí napsal, že je kráva

12.06.2022 13:02 | Ze sítí

Bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek v internetové obci vzbudil pozdvižení, když novinářku Apolenu Rychlíkovou upozorňující na chudobu prorůstající českou společnosti označil za, slušně řečeno, rohaté zvíře. Proti Topolánkovi povstal europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti), který nechápe, že na Topolánkovu adresu z některých míst zaznívá uznání. V diskusi padly i názory, že expremiér psal zřejmě „pod vlivem“.

Novinářka litovala lidi, co nemají na jídlo. Topol jí napsal, že je kráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Novinářku Rychlíkovou znepokojuje, že v České republice jsou tendence popírat dopady zdražování potravin, bydlení a inflace na lidi. „Za chvíli začne půlka Twitteru spekulovat nad tím, jestli není země náhodou placatá? Nevidět, že je pro část domácností situace stále horší, je projev neinformovanosti a zaslepenosti,“ píše Rychlíková ve svém tweetu a v diskusi dodává: „Totální úlet. Jsem z toho v šoku.“

„Každý nákup jídla pro mou rodinu roztočí sociální úzkosti. Neumím si představit, jak to masivní zdražování zvládají chudí lidé, nízkopříjmové domácnosti, senioři, solo rodiče i další, kteří už nemají kde brát. Česko je taková verze Survival reality show," přirovnala českou zemi k drsné reality show, v níž účastníci často nemají dostatek jídla, čelí různým výzvám a tzv. bojují o své přežití.

Bývalý premiér Mirek Topolánek reflektoval příspěvky Rychlíkové v podobě drsné reakce: „Vy jste ale opravdu mimořádná kráva,“ opřel se do novinářky.

„Reakce bývalého předsedy vlády na to, že jsem si dovolila zmínit rostoucí počet lidí v sociální nouzi. Just wow,“ nevycházela z údivu a dodala „Docela se bavím představou, že by tohle zkusil Babiš nebo Zeman. Ach ti slušní SPOLU boys,“ povzdechla si.

O chvíli později se jí zastal pirát Mikuláš Peksa, nad chováním Topolánka – bývalého premiéra za současnou největší vládnoucí stranu – vůči ženě se zhrozil, kam naše společnost spěje:

„V téhle společnosti je něco hodně špatně. Málokde se stane, aby – když řeknete, jako novinář, ne politik (!), že mají někteří lidé hluboko do kapsy a tím pádem problémy – doslova odnikud přiběhl bývalý premiér a začal vás urážet. Ten člověk bývá prezentován jako energetický expert svojí strany (jo, té, co nás ‚vede na Západ a ‚prosazuje v politice slušnost‘), vede vlastní podcast na info.cz a podle některých svých spolustraníků je prezentován jako nejlepší premiér, co tahle země měla. Jakože cože?“ napsal pirát Peksa, což dle něj vyvolává pocit, že jsme tak moc chtěli patřit na Západ, až jsme se objevili na Východě.

V diskusi pod Peksovým příspěvkem padly názory, že Topolánek se k nadávkám uchýlil nejspíše pod vlivem alkoholu. Jeho příspěvek se na síti objevil v sobotu v 18:09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…