Novinka v ČT: Zaměstnanci dostali od ředitele zákaz mluvit s médii

13.12.2013 16:25

Česká televize přijala nové opatření pro chování zaměstnanců a zakázala jim komunikovat s médii. Ředitel Petr Dvořák se tak rozhodl kvůli hrubému porušení pracovní kázně a zároveň tak dělá tlustou čáru za stížností skupiny redaktorů, kteří sepsali petici kvůli údajné manipulaci se zpravodajstvím. Zjistil server Aktuálně.cz.

Novinka v ČT: Zaměstnanci dostali od ředitele zákaz mluvit s médii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Zákaz poskytovat rozhovory cizím médiím zjistil server Aktuálně.cz od jednoho ze zaměstnanců ČT. Z obavy o ztrátu zaměstnání nebyl jmenován. Zaměstnanci ČT 24 chtějí celou situaci v nejbližší době řešit.

Opatření se má vztahovat na všechny zaměstnance. S médii bude komunikovat jen generální ředitel, mluvčí a vedoucí jednotlivých odborů.

Dvořák po jednání Rady dospěl k názoru, že k porušení zákona ani etiky nedošlo

Už ve středu Dvořák na jednání Rady České televize uvedl, že bude vyžadovat důsledné dodržování všech interních pravidel a vyžadovat standardní řešení interních problémů bez neoprávněné medializace.

Spor vyvolaný stížností části zaměstnanců zpravodajství ČT řešila Rada České televize. Na jednání se dostavil i Dvořák, který poté dospěl k jasnému závěru – k závažnému porušení zákona o ČT nedošlo a nebyl porušen ani etický kodex. Problémem se tak vedení veřejnoprávní televize nebude zabývat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…