Noviny: Policie bude mít dva policejní šéfy. Červíček se postu za „trafiku“ nevzdá

03.12.2013 7:20

Česku hrozí, že v čele policie budou stát dva policejní prezidenti. Dnes má totiž ministr vnitra v demisi Martin Pecina vrátit do služebního poměru bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Ten byl loni v srpnu od policie propuštěn kvůli obvinění ze spáchání dvou přečinů. Soud jej ale osvobodil. Ministr Pecina argumentuje posudkem Ústavu státu a práva, podle kterého by se měl Lessy nejen vrátit k policejnímu sboru, ale i do funkce policejního prezidenta.

Noviny: Policie bude mít dva policejní šéfy. Červíček se postu za „trafiku“ nevzdá
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Dnešní Lidové noviny píší, že podle jejich informací dnes odpoledne Pecina vrátí Lessyho do služebního poměru u policie. Následně se má vrátit i do funkce policejního prezidenta. Stávající policejní prezident Martin Červíček měl podle listu za hladký odchod z funkce získat post styčného důstojníka na Slovensku.

„S tím se ale zřejmě nesmíří a povede právní bitvu, podobně jako ji dosud vedl Lessy,“ tvrdí deník.

Kauza Petra Lessyho začala loni v létě, kdy jej Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila z porušení pravomoci úřední osoby a z pomluvy. Měl vynést do médií informace, které očerňovaly vysoké policejní důstojníky ze Zlínského kraje. Letos v říjnu ale Městský soud v Praze Lessyho stíhání zastavil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…