Noviny: Přestože vedení ODS Nagyovou ve straně nechce, ta v ní zřejmě zůstane

30.07.2014 11:43

Přestože byla Jana Nagyová, nyní Nečasová, loni vyloučena ze své domovské pražské organizace ODS, a přestože si její odchod ze strany přeje vedení občanských demokratů, nakonec zřejmě členkou ODS zůstane. Píše o tom středeční MF Dnes. Nagyová se totiž proti vyloučení odvolala ke stranickému smírčímu výboru, který podle informací listu její vyloučení v září zruší.

Noviny: Přestože vedení ODS Nagyovou ve straně nechce, ta v ní zřejmě zůstane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Ve smírčím výboru, který má 14 členů, je totiž nejméně polovina z nich na straně Nagyové. „Buď kvůli přátelství s ní, nebo z přesvědčení, že její stíhání je nespravedlivé a celá kauza Nagygate vykonstruovaná,“ píše list.

Věci okolo pádu Nečasovy vlády jsou bublinou, ale úkolování tajných služeb od Nagyové je už za hranou

Podle něj mezi zastánce Nagyové patří například člen smírčího výboru a lídr jihomoravské ODS Pavel Blažek. Naopak proti setrvání Nagyové-Nečasové v ODS se staví předseda pražské organizace strany Filip Humplík. „To, co se stalo kolem pádu Nečasovy vlády, je nafouknutá bublina. Ale jiná věc jsou pokusy paní Nagyové úkolovat tajné služby. To už bylo za hranou,“ cituje list Humplíka, který je zastáncem vyloučení Nagyové ze strany.

Podle informací deníku nové vedení strany v čele s jejím předsedou Petrem Fialou prosazuje postupné přetrhávání vazeb na lidi s poškozenou pověstí a také odchod Nagyové z ODS. Její vedení ale smírčí výbor obejít nemůže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…