Nový klub nám usnadní práci. Není to vůle k moci, vysvětluje senátor Dryml

18.01.2013 19:08 | Zprávy

Předseda nového senátorského klubu Strany práv občanů – zemanovců Vladimír Dryml byl hostem v pořadu Interview ČT 24. Založení klubu podle něj není vůle k moci, ale usnadnění práce senátorů.

Nový klub nám usnadní práci. Není to vůle k moci, vysvětluje senátor Dryml
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Nový senátorský klub vznikl za přispění dvou členů KSČM. Dryml připustil, že účast komunistů v klubu je diskutabilní, ale stranická příslušnost prý nehraje takovou roli. „Vážím si toho, že komunisté dali svou podporu,“ prohlásil.

Spolupráci s komunisty nevadí, pokud bude klub SPOZ podporovat levicovou politiku

V klubu SPOZ není další senátorka za hnutí Severočeši.cz Alena Dernerová. Vadila jí zejména spolupráce s komunisty. Dryml to ale obhajoval: „Já jsem se jí ptal, s kým jiným by chtěla klub sestavit. Pokud bude klub podporovat levicovou politiku, tak je to v pořádku.“

„Založení klubu není vůle k moci, ale usnadní práci senátorů. To jsem se naučil v klubu ČSSD. Tam není nic vázáno, žádné hlasování na rozhodnutí klubu. Každý senátor je silná osobnost a má svůj názor,“ vysvětlil Dryml na ČT 24.

Podle Drymla klub vznikl, aby pomohl svým členům. Samotný senátor podle Drymla moc neznamená. „Klub vám dává určitou podporu administrativní i finanční,“ uvedl.

Dienstbier kráčí v otcových šlépějích. Měl úzké vazby na Schwarzenberga

V Interview ČT 24 se kriticky vyjádřil ke své bývalé straně a zejména k výběru kandidáta pro přímou volbu prezidenta.  „Část ČSSD Dienstbiera potopila. Navrhoval jsem, aby se strana sjednotila, ale bohužel k tomu nedošlo,“ povzdechl si. Připomněl ale, že Dienstbier nemá tolik politických zkušeností. Teď Dryml doufá, že ve volbě vyhraje levicový kandidát.

Senátor Jiří Dienstbier v prvním kole prezidentské volby neuspěl. Přesto získal významný počet hlasů a skončil jako čtvrtý. Miloše Zemana ale v druhém kole odmítl podpořit.

„Skrývá se za tím asi i něco jiného. Dobře víme, že jeho otec měl úzké vazby na Karla Schwarzenberga. Syn asi kráčí v jeho šlépějích,“ vysvětlil Dryml.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…