Nový kůň ve stáji hnutí ANO. Není jím nikdo jiný než...

06.11.2015 18:21

Hnutí ANO Andreje Babiše získalo na svou stranu novou osobnost. Není jím nikdo jiný než nejslavnější český žokej Josef Váňa, který dává vale koním a jde do politiky. Bude kandidovat v senátních volbách na Karlovarsku. Tam už to jednou zkoušel, tehdy však za TOP 09. Informuje Svobodné fórum.

Nový kůň ve stáji hnutí ANO. Není jím nikdo jiný než...
Foto: archiv
Popisek: Žokej Josef Váňa

Hnutí ANO dnes na Facebooku zveřejnilo informaci o tom, že za ně bude kandidovat žokej „Josef Váňa, legenda českého dostihového sportu, osminásobný vítěz Velké pardubické“.

Spolu s tímto prohlášením zveřejnilo hnutí i vyjádření Andreje Babiše. „Pan Váňa je frajer a člověk, který má odvahu,“ řekl ministr financí.

ANO představuje Josefa Váňu jako podporovatele Elišky Kaplicky. „Eliško, velmi si Tě vážíme, protože jsi milá a upřímná osoba. Přeji Ti hodně hlasů a sil k prosazování Tvých názorů,“ psal Váňa.

Z facebookových stránek hnutí ANO

Celý text zde

Ten již dříve hnutí ANO podporoval i v přímém přenosu České televize, když v roce 2013 komentoval svůj pád z koně. „Nevyhráli jsme Velkou pardubickou, ale myslím, že kdyby vyhrál volby pan Babiš, aby tenhle sajrajt, který tady přetrvává, dal do pořádku, tak bych byl hrozně rád,“ řekl žokej.

Zároveň je nutné připomenout, že ve Váňově případě nejde o první politickou zkušenost. V roce 2014 se dostal do obecního zastupitelstva města Chyše za SNK a v roce 2009 byl dokonce na kandidátce TOP 09 do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…