Nytrová se těší na politický důchod. K národním socialistům se nechystá

15.01.2017 20:04

Z PROFILŮ Poslankyně Pavlína Nytrová, která se v minulých dnech rozhodla odejít z ČSSD a poukázala i na politickou korupci a nedemokracii ve straně, odpověděla na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů.

Nytrová se těší na politický důchod. K národním socialistům se nechystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

„Proč jste odešla z ČSSD, jste uvedla, ale co budete dělat dál? Za necelý rok jsou volby. Budete se znovu ucházet o mandát? Za koho?“ zeptal se čtenář. „Odchodem z ČSSD pro mě život nekončí. Těším se, že mě něco nového, a věřím i lepšího, teprve čeká. Zatím neuvažuji o tom, že bych znovu kandidovala za jinou politickou stranu,“ odvětila Nytrová. 

Další ze čtenářů pak Nytrovou pozval ke vstupu mezi národní socialisty.

„Vážím si morálních zásad národních socialistů. V tuto chvíli ale svou další politickou budoucnost neřeším. Velmi se mi ulevilo a vyhlídky na politický důchod jsou pro mě příjemné,“ uvedla poslankyně.

„Odchod zdůvodňujete i jednáním zastupitelů Frýdku-Místku. Myslíte, že by se ještě v tomto období podařilo revidovat komunální zákony a uvést je do souladu s Ústavou ČR a Chartou evropských měst – co se pravomocí orgánů samospráv týče? Meritum problému je v tom, že ačkoli naše ústava dává rozhodovací pravomoc výlučně orgánům vzešlým z tajných, demokratických, rovných voleb – přímo komunální zákony svěřují rozhodovací pravomoci radám – nepřímo voleným. Jistě, k zajištění akceschopnosti samosprávy je ten ústupek nezbytný – jenže právě těmito radami uzurpované pravomoci bezbřehé, nad rámec zákona v podobě tzv. zbytkových, zůstatkových. Umožňuje tak za zády zastupitelů, jimž jsou radní ze své činnosti odpovědní, neřádstva legalizovat,“ podotkl další ze čtenářů. 

V tomto volebním období už však podle Nytrové nemá z časových důvodů nový poslanecký tisk šanci projít celým legislativním procesem. „Otázkou je, jaké řešení vámi uvedeného stavu by bylo správné. Neumím si představit, že by úplně o všem rozhodovalo zastupitelstvo,“ dodala. 

Poslední dotaz pak směřoval na pomoc rodinám. „Stát rodinám vůbec nepomáhá a vy se divíte, že pak matky nemohou být tak dlouho na mateřské? A proč si matka na mateřské nemůže vydělávat? Věřte nebo ne, ale kdyby to šlo, určitě by s dítětem zůstaly co nejdéle. Ničím neobvyklým ale ani není, že pak přijdete o práci, i když je to protizákonné, ale všichni víme, jak to chodí. Oni vás jednoduše nenahradí, ale vaše místo zruší a pak vám ho už držet nemusejí,“ podotýká další z tazatelů.

„Zůstala jsem se dvěma dětmi sama a musela jsem řešit velmi složité situace. Je mi velmi líto, že jsem kvůli materiálnímu zabezpečení dětí měla na ně velmi málo času. Dnes si kladu otázku, musely mít to nebo ono, musely chodit do toho či onoho kroužku, neměla jsem s nimi raději trávit více času? Dnes jsou dospělé a už nic nemohu změnit. Na mateřské jsem si taky přivydělávala a matky na mateřské si mohou vydělávat i dnes,“ uzavřela Nytrová.

  • Všechny otázky a odpovědi najdete ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…