O co ve skutečnosti jde během návštěvy Clintonové?

03.12.2012 12:03

Sociolog a expert na otázky bezpečnosti Antonín Rašek v Hospodářských novinách píše o návštěvě ministryně zahraničí USA, která má podle něj jediný účel- lobbing za americkou firmu Westinghouse při dostavbě Jaderné elektrárny Temelín.

O co ve skutečnosti jde během návštěvy Clintonové?
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Podle Raška je nepochybné, že zde nejde jen o dvousetmiliardovou zakázku, ale že bude mít rovněž důsledky bezpečnostní a strategické. To si uvědomují Američané, kteří varují, že by se energetická bezpečnost ČR mohla dostat pod kontrolu Rusů, kteří neváhají svého vlivu využívat. Uvědomují si to i Rusové.

Rašek si myslí, že toto hledisko skutečně zohledněno bude. „Temelín není obchodní záležitost, je to strategicky významná stavba. Energetika je páteří moderní ekonomiky,“ myslí si Rašek. Jádro v ní má významné místo, proto musí jeho bezpečnost být zajištěna na nejvyšší možné úrovni.

Proto Rašek vyzývá, aby politici bezpečnostní aspekty dostavby Temelína důkladně zvažovali. Neměli by prý převažovat politické postoje.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…