O kmotrovské SPZ zájem není, říká šéf odboru dopravy

31.07.2012 19:56

Nově si řidiči mohou zaplatit za konkrétní poznávací značku. Břeclavský odbor dopravy má k dispozici jednu tzv. kmotrovskou - 8B8 8888. Šéf odboru Roman Konečný poskytl serveru Týden.cz rozhovor – také o tom, co se značkou bude.

O kmotrovské SPZ zájem není, říká šéf odboru dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Podle Konečného se zatím na značku ptají jen novináři. „Mezi lidi rozdáme lístečky s čísly a koho vytáhneme z osudí, ten ji dostane. Zaplatí za ni jen běžný správní poplatek za registraci či přeregistraci vozu, tedy 800 korun,“ popsal možnost, co by se v případě více zájemců dalo dělat.

Šéf břeclavského odboru dopravy však řekl, že velký zájem není a on sám ho ani neočekává. „Myslím si, že při medializaci té značky si ji nebude chtít nikdo vzít. Stala by se z něho téměř celebrita. Řekl bych, že někteří lidé se od hezkých značek pomalu odklánějí a chtějí něco anonymnějšího,“ uvedl Konečný.

Někteří lidé dokonce „hezké“ SPZ vracejí. „Jde například o politiky, kteří nechtějí, aby si lidé mysleli, že na značku dosáhli nějakým nekalým způsobem. Není to o tom, že by jezdili špatně, ale aby na sebe zbytečně neupozorňovali,“ popsal Konečný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…