ODA vydala vlastní noviny. Informuje o svých plánech

21.09.2017 15:12

O své místo v Poslanecké sněmovně bude usilovat i Občanská demokratická aliance, kterou vede podnikatel Pavel Sehnal. ODA je podle jeho slov čistě pravicovou stranou pro podnikatele a aktivní občany, živnostníky a všechny slušné lidi, kteří si cení vlastní práce i práce ostatních.

ODA vydala vlastní noviny. Informuje o svých plánech
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Miliardář Pavel Sehnal stojí za znovuvzkříšením politické značky ODA

ODA zaplnila svoje kandidátky v krajích do posledního místa. „Slíbil jsem našim voličům, že kandidátky ODA budou naplněny poctivými, slušnými lidmi a věřím, že jsme měli šťastnou ruku. Dát dohromady 350 lidí na všechny kandidátky je velmi obtížný úkol. Jsme liberální pravicová strana a podle toho jsme kandidátky i sestavovali,“ řekl už dříve předseda Pavel Sehnal.

ParlamentníListy.cz nyní obdržely propagační materiál aliance, ve kterém voliče srozumitelně seznamuje se svými programovými prioritami. Pokud bude ODA ve volbách úspěšná, chtěla by vytvářet snazší podnikání pro všechny, a to například postupným snížením daní pro firmy na 15 procent, urychlením práce úřadů či větší integrací republiky v rámci Evropy.

Strana by chtěla řešit i problémy ve školství. Například by ráda prosadila individuální přístup ke studiu žáků, umožnila by studentům vybrat si preferované předměty již na základní a střední škole nebo by více podporovala studium v zahraničí.

Potenciál dává šanci

Další důležitou oblastí, na kterou ODA upozorňuje a chce ji přednostně řešit, je výše důchodů. Důchodci v dnešní době mají problém vyžít ze svých důchodů, proto by se měl zohlednit počet ekonomicky aktivních dětí ve výši důchodu matky, která se věnovala převážnou část svého života jejich výchově a nemohla si tak spořit vysoké částky na důchod. „Takový systém není možné provozovat. Vláda s tím nic nedělá. Nejde jen o to donekonečna prodlužovat důchodový věk, aby na vyplácení penze bylo," řekl pro ParlamentníListy.cz předseda Pavel Sehnal.

ODA by se ráda věnovala i dopravě, kde je prý třeba urychlit rekonstrukce a opravy měst. Razantně by zkrátila termín pro výstavbu dálnic a silnic či dopravních okruhů měst a obcí. Také by se věnovala podpoře železnice, kde nastává problém, že vlaky, které stát dotuje, jezdí prázdné a dálnice jsou přecpané auty.

Zda bude mít ODA šanci něco změnit a své priority zužitkovat, ukáží až říjnové volby. Občanské demokratické alianci prozatím podle posledního měření volebního potenciálu společnosti Phoenix připadá 3,5 procenta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…