ODS přišla o dva kandidáty do voleb. Nechtěli přispět na kampaň

26.05.2012 18:46

Občanští demokraté přišli o dva kandidáty do krajských voleb na Karlovarsku. Odmítli totiž přispět ze své kapsy na kampaň. V případě jednoho z nich to měl být příspěvek 150 tisíc korun.

ODS přišla o dva kandidáty do voleb. Nechtěli přispět na kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Občanští demokraté zvýšili příspěvky kandidátů do krajských voleb, a v důsledku toho odešli dva jejich politici, kteří měli ODS zastupovat v Karlovarském kraji. Petr Černý, který měl být na druhé pozici v kandidátce, měl dát své straně 150 tisíc korun, což ale odmítl.

Podobně na tom byl i Martin Čonka ze sedmého místa. Lídr kandidátky Petr Šindelář zaplatil 200 tisíc korun. Oproti minulým volbám se zvýšily výdaje na kampaň a ubylo sponzorů, tak alespoň strana vysvětluje vyšší příspěvky.

"Pánové Černý a Čonka se odmítli podřídit většinovému názoru na podílení se na části volebních nákladů. Zvlášť u pana Černého je to pro mě nepochopitelné. O strategii věděl od samého začátku, nechal se zvolit na kandidátku a pak odmítl přispět. Podle mého názoru ani jeden z nich není v situaci, že by si nemohl příspěvek dovolit," uvedl pro iDnes.cz krajský předseda ODS Jiří Vaněček.

Oba politici to však vidí jinak. "Kdybychom celkové náklady znali před nominacemi, nikdy bychom nekandidovali. V politice jsou důležitější věci - vize, myšlenky, chuť pracovat, než samotné finance. Místo toho jsme však časem nabyli dojmu, že jde hlavně o zaplacení osobních příspěvků," napsali v prohlášení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…