ODS zrušila hlasování, které zvolilo do funkce Ivana Langera. Bylo tam procedurální pochybení, vysvětlil Kupka

16.03.2019 22:14

Nejen poslanec ODS Václav Klaus, od dnes již tedy bývalý člen strany, se dostal na paškál dnešního jednání výkonné rady občanských demokratů. Z funkce na úrovni kraje jde z kola ven Ivan Langer. Vedení strany totiž anulovalo nedávné rozhodnutí buňky v Olomouci, Langer se tak stává zpět jen řadovým členem. Píše o tom server Respekt.cz.

ODS zrušila hlasování, které zvolilo do funkce Ivana Langera. Bylo tam procedurální pochybení, vysvětlil Kupka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivan Langer

„Při jednání regionálního sněmu ODS Olomouckého kraje došlo k procedurálnímu pochybení. Jen jsme konstatovali, že všechna rozhodnutí a volby jsou neplatné. Předseda regionu svolává nový regionální sněm na nový termín,“ uvedl k celé věci místopředseda ODS Martin Kupka. Došlo tak k anulování rozhodnutí olomouckých straníků povýšit do širšího vedení partaje někdejšího ministra vnitra.

Původní text ZDE.

Kupka uvedl, že olomoučtí kolegové neměli legitimně zvolené delegáty sněmu. Loni jej totiž neuspořádali, čímž porušili stanovy. A ty jsou dle Kupky od toho, aby se dodržovaly.

Langer se stal začátkem března členem regionální rady ODS Olomouckého kraje. U některých to však vzbudilo nevoli. 

„To, že budu snadným a vítaným cílem pro ty, kteří ODS nemají rádi, nevolí ji a nevolili ji, s tím počítám. Ale mě zajímají ti lidé, kteří to s ní myslí dobře a záleží jim na ní stejně jako mně,“ poznamenal po zvolení Langer a dodal, že je přesvědčen o tom, že voliči ODS jsou inteligentní a přemýšliví lidé. „Věřím, že takoví lidé se zamyslí nad tím, co je skutečné a co fiktivní na obraze, na kterém je Ivan Langer vykreslovaný. To znamená, že se zamyslí nad tím, kdo je reálný a kdo virtuální Ivan Langer. Nejsem ani hrobník, ani spasitel!“ poznamenal.

Původní text ZDE.

Svou novou funkci v regionální radě bral jako příležitost. „Já myslím, že pan předseda ví, jaké jsou moje silné a slabé stránky, a je si stoprocentně jistý, že to nedělám kvůli sobě. Ostatně, já svojí prací v roce 2010 pomohl přivést ODS do vlády, jejímž on byl členem,“ poznamenal tehdy k otázce toho, zda celou věc dopředu konzultoval s předsedou ODS Petrem Fialou. Jak uvedl, tak nikoliv. Svůj návrat však dělá kvůli ODS. A také kvůli svobodomyslným lidem, kteří nechtějí „žít v Agrokomplexu“. 

„Kdybych to dělal kvůli sobě, tak bych si mohl žít svůj klidný, pohodlný život a my dva bychom si nepovídali. Mě opravdu trápí to, že ODS není v pozici hegemona české politické scény a jejím nezpochybnitelným lídrem přinejmenším na pravici. Přeji si vidět ODS sestavující vládu!“ dodal s tím, že ambicí ODS musí být porážka hnutí ANO. „Musí to být v krevním oběhu ODS, srdce každého člena ODS musí bít v rytmu toho, že máme na to, porazit ANO, a porazíme ho,“ sdělil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…