Obdiv čínské vládě! Speciální tiskovka o smrtícím viru přinesla překvapení

29.01.2020 20:04

Koronavirus se dál šíří Čínou. Nejlidnatější země světa hlásí už přes šest tisíc nakažených a přes 130 mrtvých. Světová zdravotnická organizace uspořádala k otázce šíření koronaviru tiskovou konferenci. Číně se dostalo významné pochvaly.

Obdiv čínské vládě! Speciální tiskovka o smrtícím viru přinesla překvapení
Foto: youtube.com
Popisek: Nakažení koronavirem v čínském Wu-chanu padají bezvládně na ulicích.

Světová zdravotnická organizace vydala k šíření koronaviru nejen v Číně prohlášení. Ve čtvrtek bude svolán krizový výbor této organizace a projedná aktuální situaci. Tiskovou konferenci zprostředkovala ČT.

Anketa

Stydíte se za premiéra Andreje Babiše?

8%
92%
hlasovalo: 26551 lidí

Výkonný ředitel programu zdravotní nouze Michael Ryan prozradil, že se dnes dopoledne spolu s kolegy vrátil z Číny. Prozradil, že virus se sice objevuje i v jiných zemích, jde asi o sedm desítek případů, ale většina z těchto případů se objevila poté, co se nositelé viru vrátili z Číny. Prevence této nemoci je podle Ryana založena na dodržování základních hygienických návyků.

„Během návštěvy Číny na nás udělalo velký dojem zapojení čínské vlády na všech úrovních. Je tu obrovská podpora Wu-Chanu z Pekingu. Čínská vláda si zaslouží obdiv za rozsáhlost a transparentnost této akce. Čína se také snaží jednat i s WHO a dalšími partnery ve světě,“ ocenil ředitel s tím, že informace z Číny pomáhají analyzovat šíření viru.

Veškerá data se sbírají proto, aby bylo v maximální možné míře zabráněno v šíření viru do světa. V zemích, kde se případy nemoci objevily, si prý vlády vedou v podstatě dobře. A tam, kde případy zatím nahlášeny nebyly, se všichni mají mít na pozoru. „Musíme se vynasnažit všichni společně. Věřím, že krizový výbor zítra zváží, zda by bylo namísstě vyvolat stav zdravotní nouze,“ konstatoval Ryan.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …