Obhajobu Ratha bych vzal, přiznal Jansta. Prokurátor Dienstbier ho překvapil

27.05.2012 22:18

Případ poslance Davida Ratha se šéfovi Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Miroslavu Janstovi zdá zajímavý. Původní profesí právník by se poslancovy obhajoby prý klidně ujal.

Obhajobu Ratha bych vzal, přiznal Jansta. Prokurátor Dienstbier ho překvapil
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

"Obhajobu Davida Ratha bych klidně vzal, bude to určitě zajímavá kauza," řekl Jansta v Pressklubu na Frekvenci 1. "I když jsem deset let trestní právo nedělal, vidím tam spoustu zajímavých právních momentů." Například se Jansta domnívá, že by Rath neměl být ve vazbě.

Na celé kauze kolem poslance a bývalého středočeského hejtmana prý Janstu nejvíc překvapili Rathovi spolustraníci. "Překvapuje mě chování některých jeho kolegů," přiznal. "David Rath navrhl jako kandidáta na prezidenta Jiřího Dienstbiera, všechno mu zařídil, oběhal to za něj a Dienstbier teď mluví jako prokurátor. Že by měli Ratha rovnou zavřít a nejlépe bez soudu."

Kauza podobného typu je v Česku ojedinělá, proto se podle něj těší takovému mediálnímu zájmu. "Zdá se mi ale, že to není všechno tak, jak se to píše," podotkl Jansta. Důležitá je podle něj momentálně práce výkonné moci, zejména státního zastupitelství a soudu.

V pořadu byla dále samozřejmě řeč také o situaci v ČSTV a o dlouholeté podfinancovanosti českého sportu, který prý z celých 89 procent sponzorují rodiče mladých sportovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…