Obrana prodává další nemovitosti. Očekává výnos 50 milionů

14.11.2012 11:40

Ministerstvo obrany prodává další nemovitosti, které už armáda nepotřebuje. Nabídne 33 položek, součet nejnižších kupních cen činí 149 milionů korun. Začátkem prosince chce také vyhlásit výběrové řízení na prodej čtyř dopravních letounů Antonov 26. Mluvčí ministerstva Jan Pejšek dnes ČTK řekl, že výnos se očekává v desítkách milionů korun.

Obrana prodává další nemovitosti. Očekává výnos 50 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrtulník Mi-171.

V případě nemovitostí míří do prodeje budovy a pozemky, které se neprodaly v minulých tendrech, a také nově zařazené reality. U opakovaně nabízených nemovitostí jsou nejnižší prodejní ceny o deset až 15 procent nižší než dřív.

Zájemci se mohou ucházet například o ubytovnu Písek, Vojenskou nemocnici Klatovy, hotelové zařízení Lipno - Hůrka u Lipenské přehrady, budovu garáží v pražských Čimicích a pozemky v pražských Vršovicích a v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech.

O 300 milionů vyšší výnos než loni

Ministerstvo obrany letos dosud prodalo nemovitosti za 857 milionů korun, do konce roku očekává výnos dalších asi 50 milionů. "Ve srovnání s rokem 2011 tak bude letošní výnos z prodeje o více než 300 milionů korun vyšší," uvedl na ministerském webu ředitel příslušného odboru Josef Lachman.

Výběrové řízení na prodej dopravních antonovů chce ministerstvo vyhlásit 5. prosince. Antonovy armáda nahradila letouny C-295M CASA. Server iDnes.cz uvedl, že za každý vyřazený stroj by ministerstvo mohlo utržit pět až deset milionů korun. Pejšek ČTK řekl, že letouny mohou koupit i podnikatelé nebo firmy bez licence na obchodování s vojenským materiálem. Nejde totiž o speciální vojenskou techniku.

Ve stejném výběrovém řízení armáda nabídne podle webu také tři tisícovky náhradních dílů na letouny a vrtulníky, optiku, různé pumy a deset milionů malorážkových nábojů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…