Očista země od kremelské špíny. Novinář Leschtina naložil SPD za odmítání dodávek zbraní Ukrajině

05.03.2022 12:31

Česká republika musí Ukrajinu podporovat opravdu intenzivně, včetně toho, že do této země bude posílat velké množství zbraní. Jen takovéto chování z Čechů, Moravanů a Slezanů podle publicisty Jiřího Leschtiny smyje „nánosy kremelské špíny, kterou na Česko nakydal prezident“ Miloš Zeman, předseda SPD Tomio Okamura a další politici.

Očista země od kremelské špíny. Novinář Leschtina naložil SPD za odmítání dodávek zbraní Ukrajině
Foto: Repro PSP
Popisek: Tomio Okamura

Publicista Jiří Leschtina v textu pro Český rozhlas připomněl, že těsně po ruském vpádu na Ukrajinu se na konto ruských okupantů začal vyjadřovat poslanec SPD a bývalý disident Jaroslav Bašta. Předseda SPD Tomio Okamura z komentátorova pohledu z veřejného prostoru náhle zmizel.

Ale jen na chvíli. Po pár dnech Bašta po boku Okamury volal, abychom neposílali zbraně Ukrajině, protože tím jen přiléváme oleje do ohně a zvyšujeme riziko, že ruský prezident Vladimir Putin splní své výhrůžky směrem k západu a stiskne jaderné tlačítko. Leschtina má za to, že tím se hnutí SPD v podstatě vrátilo do pozice prokremelské politické síly v Česku.

Podle Leschtiny Česko musí o to intenzivněji podporovat Ukrajinu a posílat jí zbraně, protože právě tím ze sebe republika jako celek smyje tuto „kremelskou špínu“.

„Pro Českou republiku pak je posílání zbraní ukrajinské armádě nejen morální povinností, ale také blahodárným elixírem. Očistou od nánosu kremelské špíny, kterou na naši zemi nakydal prezident a jeho souvěrci,“ uzavřel Leschtina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…