Očkování? Lžou vám, zde je mapa. Český doktor burcuje

16.11.2021 7:54 | Ze sítí

Očkovaní lidé věří, že se jim nemůže nic stát a že nemohou nikoho nakazit. V tom vidí imunolog Jiří Šinkora největší příčinu současných extrémně vysokých čísel nákazy nejen v ČR, ale i v Německu a Rakousku, sousedů pyšných na své vysoké proočkování. Připomíná, že nejvíc „promořené“ okresy v ČR jsou na tom teď nejlépe.

Očkování? Lžou vám, zde je mapa. Český doktor burcuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

„V proočkovaných v Německu a Rakousku mají letos horší vlnu než loni touhle dobu, kdy vakcíny ještě nebyly k dispozici,“ konstatuje Šinkora. Ve skutečnosti mají očkovací šampioni největší vlnu infekcí vůbec.

Jaké vysvětlení jej napadá? Očkovaní si myslí, že nikoho nakazit nemohou a podle toho se také chovají.

Naopak místa, která byla „promořena“, na tom teď jsou podle Šinkory docela dobře. K tomu si na pomoc vzal mapu nákazy v ČR, kde nejsvětlejší jsou okresy Karlovarského kraje, který se vloni o Vánocích promořil zcela bezprecedentním způsobem a naopak nejtmavší jsou oblasti Olomouckého kraje, které si na jaře 2020 nařídily zákaz vycházení.

„Tak očkovaní nebo promoření?“ ptá se řečnicky.

O několik hodin později Šinkora informoval, že sám je nakažen. Nezjistil to z jakéhokoliv příznaku, ale z pravidelného testu. „Konečně nebudu jen teoretizovat, ale sám na sobě prozkoumám, jak probíhá následná infekce (kdoví, kolikátá už) u neočkovaného mladšího seniora,“ těší se.

Je to podle něj další důkaz, že imunní jedinec se může znovu nakazit. Jestli může nakazit i jiné testovat nemíní. To prý přenechá očkovaným, kteří suverénně věří ve svou bezinfekčnost.

„Co kdyby nám přestali lhát a řeklo se na rovinu, co je zcela zřejmé,“ nabádá doktor. Impulz ale musí podle něj vzejít od občanů, protože platí danost, že „dokud budou hlupáci poslouchat, dotud budou lotři lhát“.

Vyzývá proto všechny, aby v tomto směru stále poučovali všechny očkované ve svém okolí. Ti s příznaky ať zůstanou doma, bez ohledu na to, co říká jejich covid pas.

Děti neposílat do školy, pokud mají příznaky nachlazení, ale k očkování je není třeba nutit.

Nikoho k očkování nenutit, ale seniorům trpělivě vysvětlovat jeho výhody. Důležitější je přestat proti sobě štvát očkované a neočkované.

A není třeba se bát chřipky. Imunologovi se zdá, že v této sezóně opět nepřijde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…