Od zbrojařského průmyslu k asistované reprodukci

21.09.2020 10:44

Nečekané rozhodnutí učinila společnost CSG Group Michala Strnada. Vstoupila do společnosti Prague Fertility Centre, která se zabývá umělým oplodněním. Po koupi výrobce hodinek Prim, který se teď nově spojil s národní soutěží krásy Českou Miss, je to další oblast, kam dříve čistě průmyslově-technologický holding expanduje.

Od zbrojařského průmyslu k asistované reprodukci
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

„Akvizici vnímáme jako zajímavou investiční příležitost a jako dlouhodobý projekt. Nicméně hlavní oblastí podnikání CSG je a zůstane průmysl,“ řekl Petr Formánek, člen představenstva CSG.
 

Anketa

Byl Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

90%
10%
hlasovalo: 13186 lidí
 
Vývoj na poli asistované reprodukce je bezpochyby potenciál budoucnosti. Není divu, že tato oblast přitahuje bohaté byznysmany. Výjimkou není ani premiér Babiš, jenž vlastní zdravotnickou skupinu FutureLife, která má kliniky po celé Evropě. 
 
Prague Fertility Center, do kterého nyní CSG vstupuje, je ale zajímavé v tom, že disponuje vlastním výzkumem v oblasti embryologie. Při vyhodnocování embryí pomáhá pracovníkům i umělá inteligence. 
 
"K tomu, abychom mohli realizovat naše plány, jsou potřeba finanční prostředky, proto jsme se poohlíželi po finančně silném partnerovi, který by přispěl k tomu, abychom naše služby posunuli ještě o stupínek výš. Věřím, že ve skupině CSG jsme jej našli,“ řekla Sonja Lazarovská, spoluzakladatelka centra. 
 
České reprodukční kliniky patří k celosvětově uznávané špičce v oboru. O tom svědčí i skutečnost, že větší polovinu klientek tvoří zahraniční pacientky. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…