Odborář a spol. zabrali: Jílková včera nejsledovanější ze všech pořadů ČT

27.04.2012 12:49

Nejvíce diváků ze všech programů České televize bylo během čtvrtečního vysílání zvědavo na diskusní pořad Máte slovo Michaely Jílkové. Debata, jejímž základním tématem byly reformy a nedávná demonstrace, přilákala podle informací MÉDEA RESEARCH k obrazovkám 538 tisíc lidí.

Odborář a spol. zabrali: Jílková včera nejsledovanější ze všech pořadů ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Jílková během moderování pořadu Máte slovo

Během čtvrtečního vysílání zabodoval u diváků České televize ze všech programů nejvíce nejnovější díl pořadu Máte slovo Michaely Jílkové. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že debatu, jejímž tématem byly reformy a nedávná protivládní demonstrace, sledovalo 538 tisíc diváků.

Jedním z hostů pořadu byl i předseda senátorského klubu ODS Richard Svoboda. „Je to diskusní pořad z mého pohledu maličko bulvární, ale zase si myslím, že si v něm každý může poctivě říct svůj názor a nějaký dojem v přítomných i v televizních divácích zanechá,“ říká pro ParlamentníListy.cz senátor Svoboda.

Místo vykopávání příkopů je třeba hledat kompromisy

Podle politika už z úvodních telefonátů posluchačů rádia Impuls je patrné, že je společnost  rozdělená na dva relativně nesmiřitelné tábory. „Všichni se budeme muset snažit o to, abychom své kroky navzájem konzultovaly a hledaly navzájem kompromisy, než vykopávaly nepřátelské  příkopy,“ vyzývá senátor ke společenskému a politickému konsensu.

„Nejsem si ale jistý, že pořad může někoho přesvědčit na stranu některého z účastníků. Ale přínosné je, že lidé, kteří mají jiný názor, alespoň vyslechnou názory těch druhých a začnou o nich přemýšlet,“ oceňuje pro ParlamentníListy.cz senátor Richard Svoboda, který ale jiné pořady s politiky nevyhledává.

Politické pořady senátor raději nesledujete

„Politické pořady sám sleduji velmi zřídka, spíš využívám nejrůznějších monitorů a nabývám informace produktivněji než sledováním nějakého konkrétního pořadu. V čase politických pořadů se snažím hledat jiný program než politiku, které mám za celý týden opravdu dos,“ konstatuje šéf senátorského klubu ODS.

Až za pořadem Máte slovo Michaely Jílkové zůstala během stejného dne vlajková loď České televize, jíž jsou Události, které veřejnoprávní televize už měsíc nabízí v novém kabátě. Na ně se ve čtvrtek na ČT1 díval 501 tisíc diváků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…