Odboráři, postižení a nezaměstnaní budou protestovat u ministerstva práce

06.06.2012 6:20

Odboráři a aktivisté z Platformy Stop vládě se ve středu v Praze chystají protestovat proti reformním krokům ministra Jaromíra Drábka (TOP 09). Od půl jedenácté budou demonstrovat před ředitelstvím úřadu práce, od dvanácti pak u ministerstva práce. Akce je součástí takzvaných blokád ministerstev.

Odboráři, postižení a nezaměstnaní budou protestovat u ministerstva práce
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Důchodci demonstrovali proti vládě

Protest pořádají odbory úřadů a státních institucí, rada postižených, sdružení ProAlt a Akční spolek nezaměstnaných. Jejich zástupci od 10:30 vystoupí před generálním ředitelstvím úřadu práce na Karlově náměstí.

Odtud se pak účastníci o hodinu později přesunou v protestním průvodu k ministerstvu, kde v pravé poledne začnou kritikou veřejné služby a svým „úklidem ministerstva“. Chystají se také zpívat. Avizují i „lidskou blokádu“ Drábkova úřadu. Akce by měla skončit ve 14:00.

Odboráři a aktivisté sociální reformu ministra Drábka dlouhodobě kritizují. Vadí jim třeba to, že na dodavatele nového systému pro vyplácení dávek ministerstvo nevypsalo tendr. Podle kritiků navíc přechod na novou metodu nebyl připravený a počítačové aplikace nefungovaly.

Úředníci museli pracovat přesčas a klienti čekali ve frontách. Pořadatelé protestu nesouhlasí také se škrty v sociálních dávkách či se zpřísňováním pravidel pro nezaměstnané. Odmítají i zavedení takzvané sociální karty či důchodovou reformu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…