Odmítnutý Putna si do televize přinesl hromadu knih. Tohle všechno jsem napsal, paní redaktorko

17.05.2013 22:51

Ve večerních Událostech, komentářích se opět řešila „kauza Putna“. Prezident Zeman v pátek prohlásil, že litrárního vědce profesorem nejmenuje. Martin C. Putna však příliš sdílný nebyl. Přinesl do studia své knihy a řekl, že mluvit bude pouze o nich.

Odmítnutý Putna si do televize přinesl hromadu knih. Tohle všechno jsem napsal, paní redaktorko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Zeman uctil památku padlých v bojích o rozhlas. Přítomno bylo i několik členů vlády a parlamentu

„Já už dnes nehodlám spekulovat o tom, co si myslí Zeman a nebudu vám ani říkat, co si myslím já,“ prohlásil. „Přišel jsem sem představit to jediné, co je podstatné, svou odbornou práci,“ šokoval hned v úvodu. Poté začal propagovat vlastní knihy.

Putna je nekultivovaný, homosexuál a má problémy s církví

Zopakoval, že jde o kompetenční spor mezi Karlovou univerzitou a prezidentem Zemanem. „Já bych panu prezidentovi nabídl, že bych mu zopakoval svou profesorskou přednášku. Protože pan prezident říká, že rád čte, tak mu nabízím, že si může některou přečíst,“ obrátil se zpět k publikacím, vyrvnaným na stole. Připustil, že kdyby šlo o někoho jiného, vystupoval by velmi ostře.

Místopředseda Zemanovců Radek Augustin Zemana hájil. „Vypustil balónek, snaží se rozpoutat společenskou diskusi o úrovni českých profesorů,“ vysvětloval prezidentovy motivace. Připomněl také, že Putna jako katolík má problémy s církví, jeho jednání je často nekultivované, a je navíc homosexuální orientace. „Tady jde o úroveň vnímání profesorů, kteří mají být vzorem pro společnost,“ zdůraznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…